Teknoloji

Apple AirPower kablosuz şarj ünitesi mart ayı içinde satışa sunulabilir

apple airpower

apple airpowerApple AirPower adını verdiği kablosuz şarj ünitesini geçtiğimiz eylül ayında iPhone X’un gözler önüne çıktığı etkinlikte tanıtmıştı. Aradan geçen 5 aylık süreye rağmen, AirPower henüz kullanıcılarla buluşmuş değil. Ancak gelen son haberler, bu bekleyişin yakında sona ereceğini gösteriyor.

Apple ürünlerine dair isabetli analiz ve öngörülere yer veren Mac Otakara sitesi, Apple’ın mart ayı itibarıyla AirPower kablosuz şarj ünitesini satmaya başlayacağını belirtti. Mac Otakara AirPower’ın çıkışı konusunda kesin bir tarih vermezken, The Apple Post sitesi mart ayının sonlarını işaret etti. Dolayısıyla kullanıcıların önünde yaklaşık 1 aylık bir bekleme süresinin daha olduğu söylenebilir.

Ancak bu haberlerin sadece AirPower’ın ABD’de piyasaya çıkışıyla ilgili olabileceğini unutmamak gerekiyor. Zira her iki kaynakta da AirPower’ın Apple mağazalarıyla eş zamanlı olarak Best Buy’da da satışa sunulabileceği belirtiliyor. Yine de, Cupertino merkezli şirketin pek çok ülke için ortak bir çıkış tarihi belirlemesi sürpriz olmayacaktır.

AirPower’ın yolu yeni iPhone’ların sahipleri tarafından uzun süredir bekleniyor. AirPower ile aynı gün tanıtılan iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X, Apple’ın kablosuz şarj özelliğine sahip ilk akıllı telefonları olma özelliğini taşıyor. Apple AirPower ile Apple Watch ve AirPods kulaklığın kutusunu şarj etmek de mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER