Teknoloji

Apple AirPower’ın çıkışı için eylül ayı işaret ediliyor

apple airpower
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple airpowerApple AirPower kablosuz şarj istasyonunu geçtiğimiz yılın eylül ayında duyurmuştu. Şirket ürünün çıkışı içinse 2018’i işaret etmişti. Daha önce AirPower’ın mart ayında gerçekleştirilen eğitim temalı iPad etkinliğinden sonra satışa sunulacağı söylense de, bu söylenti gerçeğe dönüşmemişti. Ardından gözler iki hafta önce gerçekleştirilen WWDC 2018 açılış etkinliğine çevrilmiş, ancak burada da AirPower’ın piyasaya çıkışından bahsedilmemişti.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple cephesinde belirsizlik son bulmuş gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin kablosuz şarj istasyonunu eylül ayından önce ya da eylül ayında piyasaya süreceği söyleniyor.

Haberde AirPower’ın çıkışının neden bu kadar geciktiği konusunda da çeşitli bilgiler yer alıyor. Apple’ın karşılaştığı teknik engeller nedeniyle AirPower’ın geliştirme çalışmalarında sıkıntı yaşadığı belirtilirken, temel problemin cihazın devrelerinin karmaşıklığı olduğu ve istasyonun fazla ısınmasının engellenmesi için çalışıldığı ifade edildi.

AirPower sayesinde kullanıcılar 2017 ve sonrasında çıkan iPhone modellerini, Apple Watch’u ve AirPods kulaklığın kutusunu aynı anda kablosuz olarak şarj edebilecek. Bloomberg’in haberinde Apple’ın mühendislerinin yazılımdan kaynaklı hataları düzeltmek için çalıştığı belirtilirken, şirketin özel yongalarla cihazların AirPower üzerinde hangi noktada olurlarsa olsunlar şarj olmalarını sağlayacağı konuşuluyor.

Apple AirPower’ı satışa sunmakta gecikirken, üçüncü taraf üreticiler de bu boşluktan istifade etmeye çalışıyor. AirPower ile aynı işlevi gören Plux, Indiegogo üzerinden hâli hazırda 595 bin dolar destek toplamayı başarmış durumda.

İLGİLİ HABERLER