Teknoloji

Apple yeni AirPods’unu yakında duyurabilir

Apple AirPods Pro İncelemesi kablosuz kulaklık 2 ios 15
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni bir AirPods modeli daha çıkarmaya hazırlandığına dair haberler geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmişti. AirPods Pro Lite adını taşıyacağı söylenen modelin geçtiğimiz ekim ayında tanıtılan AirPods Pro’nun biraz daha “az özellikli” bir versiyonu olması bekleniyor. Apple, AirPods Pro ile kullanıcılara aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modu gibi özellikler sunmuştu.

AirPods Pro’la birlikte üç farklı çıkarılabilir kulaklık ucu geliyor. Böylelikle kulaklığın kulağa daha iyi oturabilmesi sağlanıyor. IPX4 sertifikasına sahip AirPods Pro, suya ve tere karşı dayanıklı olması ve kablosuz şarj destekli taşıma kutusuyla standart AirPods’tan ayrılıyor.

Şubat ayında çıkan haberde, Apple’ın AirPods Lite’ın bileşenlerini üretmesi için yeni bir tedarikçiyle anlaştığı da iddia edilmişti. Teknoloji analisti Jon Prosser’in paylaşımına göre, yeni AirPods piyasaya çıkmaya hazır durumda. Prosser, yeni AirPods’un önümüzdeki ay piyasaya çıkabileceğini iddia etti.

Apple AirPods Pro Lite’ta ne gibi özellikler sunacak?

Bu cihazda aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modu gibi özelliklerin bulunmasına pek ihtimal verilmiyor. Suya ve terlemeye karşı dayanıklılık, değiştirilebilir kulaklık ucu ve kablosuz şarj kutusu gibi özelliklerin ise Apple’ın yeni kulaklığında bulunması bekleniyor. Apple’ın bu kulaklığı üçüncü nesil AirPods olarak piyasaya sürme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Prosser’e göre, Apple başka bir AirPods versiyonu üzerinde daha çalışıyor. Üst segmentte konumlanacak bu kafa üstü modelin piyasaya çıkışı içinse sonbahar ayları işaret ediliyor. Apple’ın son zamanlardaki en popüler ürünlerinden olan AirPods, yeni seçeneklerle ivmesini koruyacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER