Teknoloji

Gelecek nesil AirPods serisinde aktif gürültü engelleme özelliği bekleniyor

airpods

Apple’ın gelecek iki yıl boyunca AirPods kulaklık serisinin tamamını yenilemek üzere olduğu öne sürülüyor. Bu bilgi ilk olarak Bloomberg tarafından paylaşıldı. İlk olarak “normal” AirPods ve AirPods Max kulaklıkların 2024 versiyonlarıyla değişimlerin başlatılması bekleniyor. Mark Gurman’ın da öngörülerini paylaştığı içerikte, yeni bir AirPods Pro modelinin bunları 2025’te takip edeceği belirtildi.

Apple’ın mevcut ürün yelpazesinde, 2019’da çıkan ve 4.372 TL fiyat etiketi taşıyan ikinci nesil AirPods bulunurken, 2021’de piyasa sürülen üçüncü nesil model, 5.694 TL’den başlayan fiyatıyla daha yüksek bir maliyet sunuyor. Buna rağmen, son model, yenilenen tasarım, daha uzun pil ömrü, kablosuz şarj ve kendi ses kalitesi ile dikkat çekiyor. Ancak Bloomberg’in haberine göre, müşteriler üçüncü nesil modelin pek bir avantajını görmezken, daha ucuz olan ikinci nesil serisi ve gürültüyü engelleyebilen AirPods Pro daha çok tercih ediliyor.

Apple’ın yeni AirPods modelleriyle sektörde gürültü engelleme teknolojisine yeni bir yön vermesi bekleniyor

Habere göre, bu durumu göz önünde bulunduran Apple, 2024’te hem ikinci hem de üçüncü nesil modelleri, daha farklı özelliklere sahip iki yeni versiyon ile değiştirmeyi planlıyor. Bloomberg’in belirttiği gibi, iki yeni model, 2021 AirPods’un ve AirPods Pro’nun görünümünü birleştiren bir tasarıma sahip olacak. Bunlardan daha yüksek fiyatlı olanı, aktif gürültü engelleme (Active Noise Cancellation – ANC) ve çalma sesleri için kılıf içindeki hoparlörler gibi AirPods Pro’nun özelliklerini sunacak. Yeni modeller daha rahat bir oturma sağlarken, hiçbirinin ucu değiştirilebilir olmayacak. Dördüncü nesil modellerin bu seneki Pro’nun güncellemesini takiben şarj kılıflarında USB-C’ye geçişi yapacağı belirtildi.

Öte yandan iddialar ve dedikodular, AirPods Max’in yeniden tasarlanması etrafında da yoğunlaşmıştı. Ancak Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın yeni renkler ve USB-C tipi bağlantı dışında büyük bir değişiklik yapacağına dair bir bilgi yok.

Yeni bir AirPods Pro’nun 2025 yılında geleceği de habere eklenmiş. Bloomberg, Apple’ın AirPods Pro için dinleme odaklı yeni sağlık özellikleri üzerinde çalıştığını ve geçen yıl ikinci nesil AirPods Pro’da sunduğu H2 yongasının kullanılacağını ifade ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER