Teknoloji

Apple AirPods’a sağlık takibi için yeni özellikler ekleyecek

airpods 3

Apple AirPods‘un sağlık konusundaki potansiyeline dikkat çekmiş ve bu alana yoğun şekilde yatırım yaptığını açıklamıştı. Bloomberg’in haberine göre, şirket önümüzdeki iki yıllık süre içinde AirPods’a yeni sağlık özellikleri ekleyecek.

Mark Gurman’ın “Power On” isimli bülteninin en son sayısında verdiği bilgiye göre, Apple önümüzdeki iki yıl içinde AirPods’u bir sağlık aracına dönüştürecek yeni özellikler sunacak. Sunulacak ilk özelliklerin duyma verisi toplamaya yardımcı olacak basit nitelikte özellikler olması bekleniyor.

Gurman, AirPods’ta 2018’de iOS 12 ile birlikte sunulan “Live Listen” (Canlı Dinle) olarak adlandırılan bir özellik olduğunu hatırlatıyor. Bu özellik iPhone’un mikrofonu tarafından yakalanan sesleri doğrudan AirPods’a aktarıyor. Kısacası kulaklığa bir tür işitme yardımcısı işlevi kazandırıyor.

Live Listen için Apple’ın sağlık alanındaki yetkili kurumlardan onay alması gerekmiyor. Ancak sunulacak yeni özellikler için böyle bir onaya ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor.

Apple AirPods’un sağlık alanındaki potansiyelinin farkında

Apple yöneticisi Kevin Lynch, 2021’de verdiği bir röportajda AirPods’un sağlık potansiyeli konusunda konuşmuştu. Lynch, “Bugün hâlihazırda bazı cihazlar arasında sensör füzyonu yapıyoruz. AirPods’ta da her türde potansiyelin olduğuna inanıyorum.”

Apple AirPods için ne gibi sağlık özellikleri planladığı konusunda bir işaret vermiş değil. Ancak bu alanda yapılacak hamlelerin Tim Cook’un şirket için belirlediği genel hedeflerle örtüştüğü söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER