Teknoloji

Apple AirPods ile kablosuz kulaklık yeniden tanımlanıyor

airpods kulaklıkların

apple airpodsApple iPhone 7 ile birlikte yepyeni bir kulaklık da tanıttı. Şirketin belirttiğine göre, daha önce mümkün olmayan bir kablosuz ses deneyimi sunarak kullanıcıların müzik dinleme, telefon görüşmeleri yapma, TV programlarının ve filmlerin keyfini çıkarma, oyun oynama ve Siri ile etkileşime girme şeklini yeniden biçimlendirmek için ileri teknolojiyi kullanan yeni kablosuz kulaklık AirPods tanıtıldı.

AirPods kablosuz kulaklıkların şimdiye kadar görülmüş sıkıntılarını ortadan kaldırıyor. Yenilikçi şarj kutusunun kapağını açmanız yeterli oluyor, tek dokunuşla anında kurularak iPhone ve Apple Watch ile çalışmaya hazır hale geliyor. Gelişmiş sensörler ne zaman müzik dinlediğinizi bilerek müziğinizi otomatik olarak çalıyor ve duraklatıyor. Siri’yi kullanan AirPods, sadece çift dokunuşla kişisel asistana erişmeye olanak sağlıyor. Tüm bunları çok az güçle çalışan Apple W1 yonga sağlıyor.

apple airpodsApple, AirPods’u kurmanın çok kolay olduğuna dikkat çekiyor. Şarj kutusunu iPhone’unuzun yanında açmanız yeterli. AirPods sadece tek dokunuşla iPad ve Mac de dahil olmak üzere, iCloud hesabında oturum açan tüm aygıtlarda hemen kuruluyor. AirPods bağlı ve istediğiniz zaman çalışmaya hazır hâlde bekliyor. Dinlemek istediğinizde sadece kulağınıza takmanız yeterli oluyor. AirPods, iPhone’daki bir telefon görüşmesinden Apple Watch’ta müzik dinlemeye kesintisiz şekilde geçiş sağlıyor.

Apple W1 yonga, iki optik sensör ve ivmeölçer ile birlikte çalışıyor. Müziği duraklatmak için kulaklığı çıkarmanız veya bir konuşma yapmak için kablosuz kulaklıklardan birini çıkarmak yeterli oluyor. Kulaklığı kulağınıza tekrar yerleştirdiğinizde de müzik çalmaya kaldığı yerden devam ediyor. Müziğinize erişmek ve kumanda etmek, ses düzeyini değiştirmek, pil ömrünü kontrol etmek veya başka bir Siri görevini gerçekleştirmek için AirPods’a çift dokunarak Siri’ye erişebilirsiniz.  Her AirPods’da bulunan ek bir ivmeölçer siz konuştuğunuzda bunu algılayarak, hüzmeleme teknolojisiyle çalışan iki mikrofonun sesinize odaklanmasını sağlıyor. Dış sesleri filtre ederek sesinizin hiç olmadığı kadar net duyulmasını olanaklı kılıyor.

apple airpodsÇok düşük güç tüketen Apple W1 işlemci, klasik kablosuz yongaların üçte biri oranında güçle çalışarak AirPods’un yalnızca bir defa şarjla 5 saate kadar dinleme süresi sunmasını sağlıyor. Özel tasarımlı şarj kutusu ek şarj imkanı barındırıyor ve 24 saatten uzun bir toplam dinleme süresi sunarak AirPods’un şarjının dolu ve istediğiniz zaman kullanılmaya hazır olmasını sağlıyor.

“AirPods çığır açan bir kablosuz ses deneyimi sunan ilk kulaklık ve yeni Apple W1 çiple kaliteli ses, muhteşem pil ömrü ve otomatik kurulumu içeren yenilikçi özellikler sunuyor.” diyen Apple’ın Küresel Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “AirPods basit ve büyülü bir şekilde kullanılabilir. Apple aygıtlarınıza anahtar veya düğme olmadan kolayca ve sorunsuzca otomatik olarak bağlanır ve sadece çift dokunuşla Siri’ye erişmenize olanak verir. Kullanıcıların onu iPhone 7 ve Apple Watch Series 2 ile beraber kullanmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

apple airpodsApple AirPods kablosuz kulaklık fiyatı ve çıkış tarihi 

AirPods kablosuz kulaklık, şarj kutusuyla birlikte Apple’ın web sitesinde ve Ekim ayının sonunda Apple Store’larda 779 TL fiyatla satışa sunulacak. AirPods için Apple iOS 10, watchOS 3 veya macOS Sierra kurulu Apple aygıtları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER