Teknoloji

Apple AirPods iOS 12 sayesine daha iyi duymaya yardımcı olacak

apple airpods

apple airpods

Apple’ın iOS’e eklediği en düşünceli erişilebilirlik özelliklerinden bir tanesi Live Listen, yani Canlı Dinle olacak. Bu özellik sayesinde işitme aracı kullanan bir kişiye iPhone’un mikrofonunun kaydettiği sesi kulağındaki cihaza yayınlama imkanı sunuluyor. Tabii ki, bunun için işitme aracının Made for iPhone standardını desteklemesi gerekecek.

TechCrunch‘ın haberine göre, eylül ayında gelmesi planlanan iOS 12 ile birlikte kullanıma sunulacak Live Listen, Apple’ın kendi AirPods kulaklıklarıyla da çalışacak. Böylelikle duyma güçlüğü çekenler iPhone’un mikrofonundan kulaklıklarına doğrudan yayın yapabilecekler.

Live Listen için AirPods desteğinin sunulması, hafif işitme kaybı yaşayan veya genel olarak duymakta zorluk çeken kişiler için de yararlı olacaktır. Yine de, AirPods profesyonel seviyedeki bir işitme cihazının yerini tutmayacaktır.

TechCrunch, bu özelliğin gürültülü bir restoranda veya başka bir mekanda, karşıdaki kişinin sesini duymak için de kullanılabileceğini söylüyor. Ya da sınıfta, öğretmenin yanına telefonu yaklaştırarak kulaklık yardımıyla onu daha iyi duyma şansı da elde edilebilir.

Yani, söz konusu özellik sayesinde AirPods bir işitme cihazına dönüşmeyecek, ancak kalabalık ortamlarda veya dikkatin dağıldığı durumlarda sesin geldiği yere odaklanma konusunda fazlasıyla işe yarayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER