Teknoloji

Apple AirPods’un ses deneyimini doğallaştıracak bir teknolojinin patentini aldı

airpods 3

Apple AirPods serisinde kullanabileceği bir teknoloji için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne patent başvurusu yaptı. Bu yeni teknoloji, ortamın akustik bilgilerini de dikkate alarak daha sürükleyici ve doğal bir ses deneyimi yaşamayı mümkün kılıyor.

Bu yeni teknolojiyle AirPods kullanıcının akustik çevresini simüle etmek için farklı parametreleri dinamik şekilde ayarlayabilecek. Bunun için sensörlerden, mikrofonlardan, dijital sinyal işlemci biriminden yararlanılacak. Böylelikle kulaklık kullanıcısının otomobilde, trende, ofiste veya sakin bir odada olduğunu anlayabilecek.

Bunun ardından algoritma devreye girecek ve ses basıncını ayarlayacak, aynı zamanda ortamın akustik koşulları simüle edilecek. Bir taraftan da kaynak ses veya video dosyasının ses akustiklerinde de ayarlama yapılacak. Patent dosyasına bakıldığında Apple’ın Uzamsal Ses özelliğinin de bu teknolojide rol oynayacağı görülüyor.

apple airpods

Apple AirPods için aldığı bu patenti ne zaman kullanacak?

Apple AirPods kulaklıklarında kullanabileceği bir teknoloji geliştirse de, bunun son kullanıcılarla buluşmasının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Zira patenti alınan pek çok teknolojinin son kullanıcılara ulaşmaması doğal bir durum niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER