Teknoloji

Yeni AirPods için gelecek yılı beklemek gerekebilir

apple airpods 2 indirim

Apple, 2020’yi yeni bir AirPods çıkarmadan tamamlayacak gibi görünüyor. Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin üçüncü nesil AirPods’un geniş ölçekli üretimine 2021’de başlayacağını belirtti.

Kuo’ya göre; Cupertino merkezli şirket, 2021’in dördüncü çeyreğinde ve 2022’nin ilk çeyreğinde AirPods Pro için geniş ölçekli üretim yapacak. Yeni AirPods’ların tasarımında radikal bir değişimin olması beklenmezken, iç devrelerin tasarımında daha modern bir yaklaşımın benimsenebileceği konuşuluyor.

Kuo’nun bu analizinin son zamanlarda gündeme gelen bazı diğer iddialarından daha farklı bir durumu işaret ettiğini belirtmek gerekiyor. Daha önce Jon Prosser ve Digitimes gibi gazeteciler ve yayın kuruluşları, 2020 içinde yeni AirPods’ların tanıtılabileceğini belirtmişti.

Prosser, AirPods Pro Lite isimli bir modeli işaret ederken; Digitimes’ın haberinde BeatsX benzeri bir AirPods modelinin gelebileceği öne sürülmüştü. AirPods Pro Lite’ta aktif gürültü engelleme gibi özelliklerin bulunmayacağı ve bu sayede fiyatın düşük tutulabileceği iddia edilmişti.

Apple için yeni bir AirPods çıkarma konusunda aceleci davranmamak mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Hâlihazırda AirPods satışları oldukça iyi gidiyor. Dolayısıyla şirketin tasarımı değiştirmesi gibi bir ihtiyaç söz konusu değil. Buna ek olarak, AirPods Pro’nun çıkışının üzerinden henüz birkaç ay geçtiğini ve kısa vadede bir değişimin Apple’a fazla fayda sağlamayacağını da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER