Bilim

Apple AirPods için sağlık odaklı yeni özellikler planlıyor

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple AirPods için sağlık odaklı yeni özellikler geliştirmeyi planlıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre; bu özellikler arasında ateş ölçme, duruş kontrolü ve duymayı iyileştirme gibi seçenekler bulunuyor. Son özelliğin Apple’ın kısa süre önce sunduğu Konuşma Yükseltme özelliğinden farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Haberde bu özelliklerin 2023’ten önce sunulmasının beklenmediği vurgulanıyor. Şirketin özellikleri son kullanıcılara ulaştırmayabileceği veya zamanlamanın değişebileceği de ihtimaller arasında sayılıyor. Kısacası Apple hâlihazırda yeni özellikleri keşif aşamasında.

AirPods’a bu özellikleri getirecek sensörleri eklemek Apple için mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Şirket son zamanlarda ürünlerini tanıtırken sağlık ve fitness uygulamalarının gücüne ayrıca vurgu yapıyor. Şimdiye kadar bu çalışmaların merkezinde Apple Watch bulunuyordu. Geçtiğimiz ay çıkan haberlerde Apple’ın akıllı saatine daha fazla sensör eklemeyi planladığı da belirtilmişti.

Sağlık odaklı özellikleri ticari ürünlere eklemek düşünüldüğü kadar kolay bir şey değil. Zira bu özelliklerin kullanılabilmesi için yetkili kurumlardan izin almak gerekiyor. Bu da gecikmelere neden oluyor. Haziran ayında çıkan haberlerde Apple’ın Watch Series 7’de vücut ısısı ölçme özelliğine yer vereceği söylense de, bu söylenti gerçeğe dönüşmemişti.

The Wall Street Journal’ın haberinde AirPods planlarıyla ilgili başka bilgi verilmiyor. Söylentilere göre, Apple gelecek hafta gerçekleştireceği etkinlikte AirPods 3’ü de tanıtacak. Kulaklığın bir sağlık cihazına dönüşmesi için birkaç yıl daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER