Teknoloji

Apple AirPods için biyometrik sensörlü yeni bir tasarıma geçiş yapabilir

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple AirPods en popüler kablosuz kulaklıklar arasında yer alsa da, tasarımıyla herkesi rahat ettiremeyebiliyor. Bazı kişilerin iç kulaklarının şekilleri, kulaklık topuzlarının rahatça oturmasını engelleyebiliyor. Bazı kişiler için bu denemeler oldukça acı verici de olabiliyor. Fiyat etiketinde rakiplerine kıyasla yüksek bir meblağ yazan bir ürün için bunun bir dezavantaj olduğu söylenebilir.

Ancak Apple’ın geçtiğimiz yıl yaptığı ve bu hafta içinde onaylanan bir patent başvurusu, bu durumu ortadan kaldırmak için kullanılabilecek olası çözümlerden birini gözler önüne seriyor. AirPods’a biyometrik sensörler yerleştirmeyi değerlendiren Apple, böylelikle hem sağ/sol kulaklık topuzu ayrımını ortadan kaldırabilir hem de AirPods’un sağlık değerlerini takip etmesini sağlayabilir.

9to5Mac‘te yer alan habere göre, ilgili patentte hem sağ hem de sol kulağa takılabilen simetrik kulaklık topuzları tanımlanıyor. Patent dosyasında kulaklık topuzundaki sensörlerin topuzun hangi kulağa takıldığını anlamayı sağlayacağı ifade ediliyor. Buna ek olarak, söz konusu sensörlerden birinin biyometrik olacağı ve kulağın dışındaki kıkırdak üzerinden kalp atış hızı takibi ve vücut sıcaklığı ölçümü gibi işlemlerin de yapılabileceği belirtiliyor.

Apple’ın sadece fikirlerinin patentini aldığını ve bu fikirlerin gerçekten uygulanmasının uzun yıllar alabileceğini unutmamak gerekiyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin yeni nesil AirPods üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. 2016’nın aralık ayında satışa sunulan AirPods, güçlü satışlara rağmen iki yıldır herhangi bir şekilde yenilenmiş değil.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, gelişmiş gürültü önleme ve suya dayanıklılık gibi özelliklere sahip yeni Apple AirPods önümüzdeki yılın başlarında tanıtılabilir. 2020’de ise yepyeni bir AirPods tasarımına geçiş yapılabilir. Kısacası patent dosyasında bahsedilen yeni tasarımı görmek için en az 2020’ye kadar beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER