Teknoloji

Apple AirPods 2 daha uzun pil ömrü, suya dayanıklılık ve gürültü önleme özelliğiyle gelecek

apple airpods

apple airpods 2Apple AirPods 2 hakkındaki dedikodular bir süredir ivme kazanmış durumda. Kulaklığın yenilenmiş versiyonunun bu yıl içinde tanıtılması bekleniyor. Yeni modelde Siri’nin “daima dinleme” durumunda olacağı ve Apple Watch Series 3’te kullanılan W2 Bluetooth yongasının bu modelde de kullanılacağı konuşulanlar arasında öne çıkıyor.

W2 yongası, Bluetooth ve Wi-Fi’yi AirPods’un mevcut versiyonunda bulunan W1 yongasına kıyasla yüzde 50 daha verimli hâle getiriyor. Bu da AirPods 2’nin pil ömrü bakımından mevcut modelden daha gelişmiş bir yerde duracağı anlamına geliyor.

Apple’ın sadece pil ömrünü yetinmekle artırmayacağı yönündeki beklentilerde de bir haklılık payı var gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, akıllı hoparlörü HomePod’da ses kalitesine ayrı bir önem vermiş ve ortaya gerçekten yüksek kaliteli ses veren bir ürün çıkarmıştı. Barclays’in analistlerine göre, şirket bu yaklaşımını yeni AirPods’ta da sürdürecek ve kulaklığa gürültü önleme özelliği ekleyecek. Barclays’in analistleri, yeni AirPods’un piyasaya çıkışı içinse 2019’un başlarını işaret ediyor.

Apple AirPods 2 için yüksek sesle konuşulan bir diğer özellik ise suya dayanıklılık. Apple’ın yeni kulaklığını suya dayanıklı hâle getirerek özellikle sporculara daha uygun hâle getirebileceği belirtiliyor. AirPods 2’nin sonbaharda tanıtılabileceği ve yeni modelin tanıtımıyla birlikte mevcut AirPods’un fiyatının aşağıya çekilebileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER