Manşetler

Video: Apple AirPods 2 Kutusundan Çıkıyor

apple airpods 2 kutu açılımı

Apple’ın geçen ayın ortalarında duyurusunu gerçekleştirdiği ikinci nesil AirPods, nam-ı diğer AirPods 2 elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Ancak bunun öncesinde kablosuz şarj kutulu kulaklığı kutusundan çıkarıyor, elimizdeki iPhone Xs Max’e bağlıyor ve daha sonra ilk turu atıyoruz.

AirPods için kablosuz şarj desteği uzun zamandır beklenen bir özellikti. 2017 yılında gösterimi yapılan ve yakın zamanda Apple’ın piyasaya çıkışını iptal ettiği AirPower kablosuz şarj matı AirPods kutusu için kablosuz şarj desteğinin geleceğini işaret etmişti. AirPower olmasa da, AirPods için kablosuz şarj desteği gerçeğe dönüştü. Eğer elinizde Qi kablosuz şarj standardını destekleyen bir şarj cihazı varsa, AirPods’un kutusunu kablosuz olarak şarj edebilirsiniz.

Her ne olursa olsun Apple, kablosuz şarj kutulu AirPods 2’nin kutusuna bir USB – Lightning kablosu yerleştirmiş.  Bunun dışında hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi de kutudan çıkan diğer unsurlar arasında yer alıyor.

AirPods 2’nin kablosuz şarj kutulu versiyonu 1399 TL’lik fiyat etiketine sahip. Elinizde birinci nesil AirPod’lar varsa, sadece kablosuz şarjlı kutuyu da 549 TL’ye satın alabilirsiniz. İkinci nesil AirPods’u kablosuz şarj özelliği olmadan, daha ucuza isteyenler için de 1099 TL’ye normal şarj kutulu versiyon satılıyor.

AirPod’ların tasarımında değişiklik yok. Ancak daha iyi pil performansı sunduğu belirtiliyor. Öte yandan H1 kulaklık yongası da daha hızlı bağlantı ve eşleştirme imkanı sağlıyor. Aynı iCloud hesabı altındaki cihazlar arası geçişin de hızlı olduğu belirtiliyor ki, ilk izlenimlerimiz de bunun doğru olduğunu gösteriyor.

Sesle Siri aktivasyonu da AirPods 2’nin özelliklerinden bir tanesi. Bunun için herhangi bir ayar gerekmiyor. Eğer iPhone’da “Hey, Siri” özelliği aktifse, iPhone’unuz cebinizdeyken Siri’ye seslenmeniz yeterli oluyor.

AirPods 2 ile ilgili ilk izlenimlerimiz bu şekilde. Çok yakında yayınlayacağımız incelemede AirPod’larla ilgili daha detaylı bilgi ve deneyimlerimizi aktarma imkanı bulacağız. Şimdilik sizi AirPods 2 kutu açılımıyla baş başa bırakalım.

İLGİLİ HABERLER