Eğlence

Apple AirPlay’i daha güvenli hâle getiriyor

pocket-ios-uygulama-airplay-230114

Apple’ın bir cihazdaki içeriği diğerinde oynatma yöntemi olarak tanımlanabilecek AirPlay, iOS 9 ile birlikte değişimden geçecek. Gelen haberler, servisin özellikle güvenlik odaklı bir değişimden geçeceği belirtiliyor.

Geliştirme stüdyosu Squirrels tarafından 9to5Mac’e yapılan açıklamada, stüdyonun bazı yeni AirPlay fonksiyonlarından duyduğu rahatsızlık dile getirildi. Reflector 2 isimli bir uygulaması bulunan stüdyo, akıllı telefon ve tabletlere içerik aktarımına yardımcı oluyor.

Açıklamada Apple’ın eşleştirme ayarlarının önemli bir kısmının, iOS cihazlar ve Apple TV ile alıcılar arasındaki santrallerin pek çoğunun değiştiği; yansıtma bağlantısının sağlandığı asıl mekanizmanın da baştan aşağıya yenilendiği ifade edildi. Stüdyo, söz konusu değişikliklere rağmen; AirPlay’in eskisine kıyasla daha güvenli ve hızlı olduğunu, aynı zamanda genel performansının da arttığını belirtmeyi ihmal etmedi.

Apple’ı söz konusu değişikliklere iten nedenin HomeKit olabileceği belirtiliyor. Daha önce de HomeKit’teki gecikmenin güvenlik sorunlarından kaynaklandığına ilişkin haberlerin çıkması, bu ihtimali biraz daha yükseltiyor. Yenilenen Apple TV’nin de HomeKit için bir merkez işlevi göreceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER