Eğlence

Apple Açlık Oyunları serisinin yönetmeniyle dizi çekecek

apple

appleApple’ın orijinal televizyon içerikleri üzerinde çalıştığı bir sır değil. Cupertino merkezli şirket, yavaş yavaş şekillendirdiği içerik portföyü için dikkat çekici isimlerle çalışıyor. Teknoloji devi, Açlık Oyunları filmlerini de yöneten Francis Lawrence ile bir dizi çekecek.

Deadline’da yer alan habere göre, Lawrence’ın yönetmenliğini üstleneceği dizi “See” adını taşıyacak. Dizinin senaryosunu Peaky Blinders’ı da kaleme alan Steven Knight yazacak. İlk bilgilere göre, See’de yeni bir dünyanın inşasıyla ilgili epik bir hikaye anlatılacak.

Cupertino merkezli şirketin orijinal içerik satın almak ve üretmek için 1 milyar dolar bütçe ayırdığına dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Teknoloji devi böylelikle HBO ve Netflix gibi şirketlere rakip olmayı amaçlıyor. See de şirketin bu agresif girişimindeki en yeni hamle oldu.

iPhone üreticisi ilk olarak, Steven Spielberg’in İnanılmaz Öyküler isimli antolojisini yeniden uyarlamak için anlaşmaya varmıştı. Bu listeye daha sonra başrollerini Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon’un üstleneceği başka bir proje eklenmişti. Battlestar Galactica’nın arkasındaki beyin olan Ronald D. Moore ise şirket için yeni bir “uzay dizisi” hazırlayacak. Oscar ödüllü oyuncu Octavia Spencer da Apple için bir polisiye dizisi çekecek.

Apple dizilerini nasıl yayınlayacağını henüz açıklamadı

Apple yeni dizi projelerini nasıl yayınlayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Şirket, ilk orijinal video içerikleri olan Carpool Karaoke ve Planet of the Apps’i çevrimiçi müzik servisi Apple Music üzerinden yayınlamıştı. İddialı projelerin yayını için nasıl bir strateji izleneceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER