Teknoloji

Apple açıkladı; iPhone’ların yüzde 81’inde iOS 13 çalışıyor

ios 13

Apple iPhone ve iPad’in hem donanımından hem de yazılımından sorumlu olduğu için, Android cihazlarını etkileyen türde bir dağınıklıktan söz edemeyiz. Nisan ayında açıklanan son rakamlar, Android telefonlarının yalnızca yüzde 8.2’lik kısmının işletim sisteminin en son sürümü olan Android 10 ile çalıştığını ortaya koymuştu. Android 11’in final versiyonunun çıkışına üç aydan az bir zaman kalmışken bu oranın çok yükseldiğini düşünmüyoruz.

Apple, web sitesinde yayınladığı bazı bilgilerle iOS ve Android arasında uyum açısından büyük farklar bulunduğunu bir kez daha ortaya koydu. Son dört yılda tanıtılmış iPhone cihazlarının yüzde 92’si iOS 13 ile çalışıyor. Yüzde 7’sinde ise iOS 12 yüklüyken yüzde 2’sinde ise iOS 11 veya daha eski sürüm çalışıyor. Aynı zamanda tüm aktif iPhone’ların yüzde 81’lik kısmında iOS 13 yüklüyken yüzde 13’ünde iOS 12, yüzde 6’sında ise iOS 11 veya daha eski bir sürüm yüklü bulunuyor.

iPadOS yüklü iPad’lerin durumu da açıklandı

Geçen yıl Apple, iPadOS adında özel bir iPad işletim sistemi çıkarmıştı. Son dört yıl içinde çıkan tüm Apple tabletlerinin yüzde 93’ünde iPadOS yüklü durumda bulunuyor. Yüzde 5’i iOS 12 ile çalışırken sadece yüzde 1’inde iOS 11 veya daha eski sürüm yüklü bulunuyor. Aktif olan tüm iPad cihazları içinde yüzde 73’te iPadOS çalışırken yüzde 16’sında iOS 12, yüzde 11’inde ise iOS 11 veya daha eski bir sürüm çalışıyor.

Bu veri Apple tarafından 17 Haziran tarihinde elde edildi ve o tarihte App Store’a giriş yapan iPhone ve iPad modellerine dayanıyor. Google da Android dağılımına yönelik istatistikleri bu şekilde topluyor. Şirket belirli bir günde Google Play Store’u ziyaret eden telefonların kullandığı Android sürümlerini takip ediyor.

Önümüzdeki pazartesi Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı, diğer bir deyişle WWDC’yi internet üzerinden başlatıyor. Açılış konuşması ve Platforms State of the Union etkinlikleri sırasıyla TSİ 20.00 ve TSİ 24.00’te yayınlanacak. Her iki etkinliği de Apple Developer uygulaması ve web sitesi üzerinden, Apple’ın YouTube kanalından ve Apple web sitesinde izleyebilirsiniz. WWDC 2020 açılış toplantısında duyurusu yapılacak yeniliklerle ilgili detayları da Teknoblog.com’da yayınlayacağımız haberlerle aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER