Teknoloji

Apple açık bankacılık girişimi Credit Kudos’u satın aldı

apple card

Apple, Credit Kudos adını taşıyan açık bankacılık ve kredi referans şirketini satın aldı. Credit Kudos’un internet sitesinde 21 Mart tarihinde güncellenen kullanım koşulları sayfası, şirketin artık Apple’ın çatısı altında olduğunu gösteriyor. Gizlilik politikası bağlantısı ise kullanıcıları Apple’ın internet sitesine götürüyor.

Özü itibarıyla bir kredi kontrol ajansı olan Credit Kudos, kişilerin finansal sağlığını ve krediye uygunluğunu diğer yaklaşımlara kıyasla daha kapsamlı şekilde görmeyi sağlıyor. Şirketin API’ı İngiltere’nin açık bankacılık platformuna bağlanıyor ve banka hesabı verisini analiz ediyor.

Bu verilerle bankacılık hizmeti sunan kurumlar, kredi veya diğer finansal hizmetler için karar verme aşamasında daha doğru ve hızlı şekilde hareket edebiliyor.

Söz konusu anlaşma, Apple Card’ın Atlas Okyanusu’nu aşmasını ve İngiltere’de kullanıma sunulmasını sağlayabilir. Şirketin kredi kartı, duyurulduğu 2019’dan bu yana sadece ABD’de dağıtılıyor. Credit Kudos sayesinde İngiltere’de de Apple’ın kredi kartına başvurmak mümkün hâle gelebilir.

The Block’un haberine göre, taraflar bu hafta içinde anlaşmaya vardı. Apple’ın Credit Kudos için 150 milyon dolar ödeyeceği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER