Bilim

Apple AC Wellness adı altında tıp merkezleri açacak

apple ac wellnessApple ilkbaharda çalışanlarına ve çalışanlarının ailelerine sağlık hizmeti sunmak amacıyla tıp merkezleri açmaya hazırlanıyor. CNBC’de yer alan habere göre, şirketin tıp merkezleri AC Wellness adı altında faaliyet gösterecek. Apple AC Wellness için hazırladığı internet sitesini şimdiden erişime açtı.

Apple’ın Cupertino’daki genel merkezinde hâli hazırda bir sağlık merkezi bulunuyor. Bu merkezde doktorlar, diyetisyenler, fizyoterapistler ve masörler görev yapıyor.

CNBC’de yer alan habere göre, Apple yeni tıp merkezlerini ilk olarak Santa Clara County’de açacak. Bu merkezler için kadro oluşturmaya başlayan şirket; yoğun bakım doktorları, pratisyen hemşireler, kan alım uzmanları ve bir egzersiz antrenörü için iş ilanı verdi. Klinik program tasarımcıları da arayan Apple, bu yolla çalışanları için hastalıkları engelleyecek sağlıklı yaşam programları oluşturmayı amaçlıyor.

Apple AC Wellness kliniklerinden sağlık odaklı ürün ve servislerinin testlerinde de yararlanacak. Cupertino merkezli şirket, hâli hazırda Stanford Üniversitesi ile birlikte düzensiz kalp ritminin Apple Watch ile tespitine yönelik çalışmalar yürütüyor. Apple’ın gelecekte akıllı saatine EKG okuyucusu entegre etmek istediği de bir süredir konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER