Teknoloji

Apple AC priz adaptörü değiştirme programı başlattı

Apple Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Arjantin ve Brezilya'da kullanılan AC priz adaptörleri için bir değiştirme kampanyası başlattı.
apple ac priz güç adaptörü değiştirme programı
Üstünde EUR kodu bulunan ve iPad Pro ile birlikte sunulan bu AC priz adaptörü değişim kapsamında bulunmuyor.

Apple Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Arjantin ve Brezilya’da kullanılan AC priz adaptörleri için bir değiştirme kampanyası başlattı. Apple, buülkelerde kullanılmak üzere tasarlanan iki uçlu AC priz adaptörlerinin çok nadiren de olsa kırılabileceğini ve dokunulduğunda elektrik çarpması riski yaratabileceğini belirlendiği kaydetti.

Bu priz adaptörleri 2003 ile 2015 yılları arasında Mac’lerle ve belirli iOS aygıtlarıyla birlikte dağıtılmıştı, ayrıca Apple Dünya Seyahati Adaptör Kiti’nde de bulunmaktaydı.

Müşteri güvenliği her zaman birinci önceliği olduğunu belirten Apple, bu nedenle etkilenen priz adaptörlerini kendi isteğiyle, baştan tasarlanan yeni bir adaptörle ücretsiz olarak değiştirmeye karar verdiğini belirtiyor. ABD, Birleşik Krallık, Çin ve Japonya’da kullanılanlar dahil olmak üzere diğer tüm priz adaptörleri ve Apple USB güç adaptörleri bu program kapsamında bulunmuyor.

Apple etkilenen adaptörlerin tespit edilmesi için, güç adaptörünün takıldığı iç yuvaya bakılmasını tavsiye ediyor. Eğer bu yuvada 4-5 karakterlik bir kod varsa veya hiç karakter yoksa, o hâlde bu adaptör değişim kapsamındadır. Yeniden tasarlanan adaptörlerin yuvasında ise EUR, KOR, AUS, ARG veya BRA gibi 3 harfli bölge kodu yer alıyor.

Adaptörünüzü aşağıdaki resimlerle karşılaştırın. Kapsamdaki priz adaptörlerinde, Apple güç adaptörünün takıldığı iç yuvada 4-5 karakterlik bir kod vardır veya hiç karakter yoktur. Yeniden tasarlanan adaptörlerin yuvasında 3 harfli bölge kodu bulunur (EUR, KOR, AUS, ARG veya BRA).

Geri çağırma işlemlerine Apple tarihinde daha önce de rastlanmıştık. Son olarak geçtiğimiz ağustos ayında bazı iPhone 6 Plus modellerinde bulunan hatalı kameralar değiştirilmişti. Bu arada Apple 2008 yılında da iPhone 3G için benzer bir risk nedeniyle Güç Adaptörü Değiştirme Programı başlatmıştı. Adaptördeki sivri uçların kırılıp priz yuvalarında kalabileceği ve elektrik çarpmalarına neden olabileceği tehlikesiyle bir değişim programı uygulanmıştı. Ayrıca 2012 yılında da iPhone 3GS, 4 ve 4S için satılan Avrupa’ya özel güç adaptörleri için de benzer bir değişim programı uygulanmıştı.

Apple’ın AC Priz Adaptörü Değiştirme Programı ile ilgili detayları bu sayfada bulabilirsiniz. Değiştirme işlemi için size yakın bir Apple Store’a veya Apple Yetkili Servis Sağlayacısı’na başvurmanız gerekiyor. Değişim işlemini yaptırmadan önce Mac, iPad, iPhone veya iPod aygıtın seri numarasının da doğrulanması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER