Eğlence

Apple abonelik tabanlı oyun servisi sunan Big Fish Games’in uygulamasını App Store’dan sildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Big Fish Games’in üyelik tabanlı oyun servisi uygulamasının App Store üzerinden yayınlanmasına izin verdiğini ve bir şekilde oyunlar için de üyelik tabanlı abonelik uygulamalarının kapısını açtığını belirtmiştik. Bu işin öncüsü olan Big Fish Games aylık 6.99$’lık ücret karşılığında uygulaması üzerinden iPad kullanıcılarına çeşitli oyunları sunmayı planlıyordu. Ne var ki Apple, Big Fish’in çanına ot tıkadı.

Apple söz konusu uygulamayı App Store’dan kaldırdı. Aslında Apple bu hamleye girişmeseydi, Big Fish Games uygulaması üzerinden abone olanlar bu oyun stüdyosunun veri merkezleri üzerinden sunulan oyunları Wi-Fi ile internete bağlı iPad’leri üzerinden oynayabilecekti. Her zaman olduğu gibi abonelerin ödediği paranın yüzde 30’ı Apple’a gidecekti.

18 Kasımda App Store’da yayınlanmaya başlayan bu uygulamanın App Store’dan kaldırıldığı Big Fish Games kurucusu Paul Thelen tarafından yayınlanan bir açıklamayla da onaylandı. Thelen, nelerin olduğunu anlamaya çalıştıklarını belirtti. Böyle bir hamle ummadıklarını, çünkü Big Fish Games’in haftalar boyunca Apple’ın App Store üzerinden yapılacak aylık ödemelerle ilgili olarak şart koştuğu gereksinimleri karşılama konusunda onları ikna etmeye çalıştığını dile getirdi. Apple’ın bu uygulamayı kaldırmasının sebebini merakla bekliyoruz, bir bilgiye rastladığımızda bunu da hemen aktaracağız.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER