Teknoloji

Apple ABD’de SIM kilitsiz iPhone 4S satışına başladı

Apple iPhone 4S’i geçtiğimiz ayın ortalarından itibaren yurtdışında satışa sunmuştu. Bu akıllı telefon kademe kademe olacak şekilde dünyanın dört bir yanına yayılıyor. iPhone 4S’in yıl sonuna kadar Türkiye’de de mobil operatörler tarafından satışa sunulmasını bekliyoruz.

iPhone 4S’i yurtdışından getirmek isteyenler için Avrupa’da “SIM kilitsiz” modeller satılıyor. ABD’de ise düne kadar SIM kilitsiz modellerin satışı başlamamıştı. Bu da ABD’den iPhone 4S getirmek isteyenler için zorlayıcı bir etkendi. Neyse ki, Apple daha önce söz verdiği şekilde bu ülkede de kilitsiz iPhone 4S satışına başladı. Herhangi bir mobil operatöre bağlı olmayan bu iPhone 4S modellerinin 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık versiyonları sırasıyla 649$, 749$ ve 849$’a satılıyor.

Eğer yolunuz o taraflara düşecekse veya oralara gidecek bir tanıdığınız varsa iPhone 4S’i satın almayı ciddi bir şekilde düşünebilirsiniz. Fiyatlar doğal olarak Türkiye’ye göre daha uygun. Apple’ın çevrimiçi mağazası üzerinden yapılan satışlarda teslimat süresi olarak 1-2 hafta veriliyor. Ancak şanslı olanlar ABD’nin dört bir yanına dağılmış Apple mağazalarından birinde iPhone 4S’i SIM kilitsiz olarak bulabilir. Artık GSM ve CDMA versiyonu ayrımı olmadığı için de yanlışlıkla farklı iPhone versiyonu alma tehlikesi de ortadan kalktı, bunu da hatırlatalım. Yani, oradan aldığınız her türlü iPhone 4S’i burada rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu arada yurtdışından satın aldığınız iPhone 4S’i Türkiye’de kullanmak için cihazın IMEI numarasını kaydettirmeniz gerektiğini hatırlatalım. Bu işlemle ilgili ayrıntıları da kardeş blogumuz iPhoneTurkey.biz’in yurtdışından iPhone almak konulu yazısında bulabilirsiniz.

iPhone 4S ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenmek isterseniz, hazırlamış olduğumuz detaylı iPhone 4S incelemesi sizleri bekliyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER