Teknoloji

Apple ABD’de SIM kartsız iPhone X satışına başladı

Apple ABD’de; web sitesi, Apple Store uygulaması ve perakende mağazaları üzerinden iPhone X’un SIM kartsız modelini satmaya başladı. Mobil cihazın SIM kilitsiz versiyonunun fiyatı 999 dolardan başlıyor.

Daha önce bu tarz modelleri sadece Best Buy mağazalarında ve Verizon dükkanlarında satılıyordu. Ancak Best Buy’da satılan SIM kilitsiz modeller operatörlerin sunduğu sözleşmeli modellere göre 100 dolar daha pahalıya geliyordu. Müşterilerden gelen tepkiler üstüne bu tarz modelin satışına son verilmişti.

Artık ABD’de olanlar veya bu ülkeye gidenler Apple’ın web sitesinde iPhone X’un AT&T veya T-Mobile şebekelerine uygun GSM ya da Verizon veya Sprint şebekelerine uygun CDM versiyonlarının yanı sıra SIM kartsız şeklinde yeni bir versiyonu daha görecekler. Böylelikle herhangi bir mobil operatörle kullanma özgürlüğü sunan, içinden SIM kart çıkmayan bir iPhone X satın alınabiliyor.

Apple’ın ABD’de SIM kartsız iPhone X çıkarması, bu ülkeden telefon satın almayı düşünen tüketicilerin işini bir hayli kolaylaştıracaktır. Tabii ki, bunun öncesinde iPhone X’un Amerika fiyatlarına göz atmak ve bunu ülkemizdeki fiyatlarla karşılaştırmak iyi olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER