Manşetler

Apple ABD’de SIM kartsız iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışına başlıyor

iphone 6 apple italya

iphone-6-plus-inceleme-00005

Türkiye’de fiyatların biraz daha artmasından sonra ABD’den iPhone 6 veya iPhone 6 Plus satın almak biraz daha cazip hâle gelmiş olabilir. Bu niyete sahip olan kullanıcıları ilgilendiren önemli bir haber var; Apple ABD’de bugünden itibaren SIM kartsız iPhone 6 ve 6 Plus satışına başlıyor.

Gelen haberlere göre, Apple amiral gemisi akıllı telefonlarını herhangi bir SIM kart seçeneği olmaksızın satmaya başlıyor. Bu değişiklik hem çevrim içi hem de fiziksel mağazalarda geçerli olacak. Her ne kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede SIM kartsız iPhone satışı yapılırken, ABD’deki satışlar aylardır bir mobil operatöre bağlı şekilde yapılıyordu. Bu durum da ABD’den iPhone 6 veya 6 Plus alıp, onu Türkiye’de sorunsuz şekilde kullanma isteğinde olanların şüphe duymasına neden oluyordu.

Aslında Apple ABD’de SIM kilitsiz iPhone satışları piyasaya çıkıştan yaklaşık 6-8 hafta sonra başlardı. Ancak iPhone 6 ve 6 Plus stoklarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle SIM kilitsiz iPhone satışları ABD’de epey gecikti.

SIM kilitsiz cihazı dünyanın herhangi bir noktasında istenen mobil operatörle kullanmak mümkün oluyor. Şimdiye kadar sadece T-Mobile kilitsiz iPhone satışı yapıyordu, ancak bu modeli de SIM kilitsiz olarak nitelendirmek mümkün değildi. Her ne kadar T-Mobile seçeneğiyle ABD’den alınan iPhone’ların Türkiye’de sorunsuz çalıştığı söylense de, bu cihazların içinden de T-Mobile SIM kartı çıkıyordu ve bazı kullanıcılar için bu kartla birlikte telefonun açılıp aktivasyon işleminin ABD’de yapılması gerekebiliyordu.

SIM kartsız ve kilitsiz iPhone 6’nın başlangıç fiyatı 649 dolar olacak. 128 GB iPhone 6 Plus’ın 949 dolarlık fiyatına kadar da farklı fiyatlarda ve farklı saklama alanı seçeneklerine sahip iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’lar SIM kilitsiz olarak sunulacak.

İLGİLİ HABERLER