Teknoloji

Apple ABD’de dört eyaletteki mağazalarını yeniden açıyor

apple store

Apple, Çin dışındaki mağazalarını küresel koronavirüs salgını nedeniyle mart ayının ortasında kapatmıştı. Çin dışında hizmet vermeye ilk olarak Güney Kore’de başlayan şirket, Avrupa’da da ilk olarak Avusturya’nın başkenti Viyana’daki mağazasını açmıştı. Teknoloji devi, şimdi de ana vatanı ABD’deki bazı mağazalarında yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor.

CNBC’de yer alan habere göre; şirket gelecek hafta itibarıyla Alabama, Alaska, Güney Carolina ve Idaho’daki mağazalarının kapılarını tekrar açacak. Apple’dan konuyla ilgili olarak CNBC’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yeni sosyal mesafe protokolümüz mağazalarımızda belirli sayıda ziyaretçiye izin veriyor. Dolayısıyla randevusuz şekilde mağazalara gelen müşterilerimiz bazı gecikmeler yaşayabilir. Müşterilerimize tavsiyemiz eğer mümkünse çevrimiçi alışveriş yapmaları ve temassız teslimat veya randevulu ‘gel-al’ seçeneklerinden birini tercih etmeleri.”

Apple’ın bu dört eyalette toplam altı mağazası bulunuyor. Dolayısıyla bunun oldukça küçük ölçekli bir dönüş olduğunu belirtmek gerekiyor. ABD’de 271 mağazası bulunan şirketin dünya genelindeki toplam mağaza sayısı ise 500’ün üzerinde.

Şirketin Asya, Avustralya ve Avrupa’da bulunan 70’ten fazla mağazası hâlihazırda hizmet veriyor. Teknoloji devi, koronavirüs salgınının Çin’de kontrol altına alınmasının ardından vakit kaybetmeden mağazalarını yeniden açabilmişti. Apple’ın büyük şehirlerdeki mağazalarının tekrar faaliyete geçmesi ise biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Apple, İstanbul’daki Zorlu Center ve Akasya alışveriş merkezlerinde bulunan mağazalarını da mart ayında kapatmıştı. Türkiye’de alışveriş merkezleri 11 Mayıs itibarıyla yeniden faaliyete geçecek olsa da, Apple’ın mağazalarını açma konusunda aceleci davranmayacağı anlaşılıyor. Şirketin internet sitesine bakıldığında hem Zorlu Center hem de Akasya‘daki mağazalarının önümüzdeki hafta boyunca kapalı olacağı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER