Teknoloji

Apple ABD akıllı telefon pazarındaki en yüksek pazar payına ulaştı

Apple’ın akıllı telefon pazarında Android’e karşı olan mücadelesinde son zamanlarda işlerin tam anlamıyla şirketin istediği biçimde gittiğini söylemek pek kolay değil. Genellikle pazar payı bakımından Android işletim sisteminin gerisinde kalan Apple, durumu kendi lehine çevirme konusunda bir adım atmışa benziyor. Kantar Worldpanel’in rakamlarına göre, Apple ABD akıllı telefon pazarındaki satış payını yüzde 53.3’e yükseltti.

Düzenli olarak çeşitli pazarlarda satış rakamı araştırmaları gerçekleştiren Kantar Worldpanel’in son 12 haftaki satış rakamlarına dayanarak hazırladığı raporda, Apple’ın ABD akıllı telefon pazarında şu ana kadarki  en yüksek seviyeye ulaştığını belirtildi. Apple’ın pazar payı artarken, Android işletim sistemli akıllı telefonların pazar payı yüzde 10 oranında azaldı. Bu süreç içinde RIM’in pazar payı kaybıysa yüzde 6 oldu.

ABD’deki pazar payında Apple Android’i geride bırakmayı başarsa da, Avrupa’da Google’ın mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonların hakimiyeti devam ediyor. Android’in Avrupa’daki pazar payı yüzde 61’e ulaşırken, Samsung Android işletim sistemli telefon üreticileri arasında zirvede yer alıyor. Android, Avusturalya, Brezilya ve Çin gibi önemli pazarlarda da liderliğini sürdürüyor.

Microsoft’un Windows Phone işletim sistemiyse ivme kazanmaya devam ediyor. İki ay önce en son sürümü yayınlanan mobil işletim sistemi, ABD’de RIM’i geride bırakmayı başarmış durumda. iOS ve Android’i yakalamak içinse Windows Phone’un biraz daha yol katetmesi gerekiyor.

İlgili >> Kantar Worldpanel

İLGİLİ HABERLER