Eğlence

Apple AB ülkelerine getirdiği 14 günlük iade hakkının kötüye kullanılmasına izin vermiyor

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde geçen ay bir uygulama başlatan Apple, iTunes Store, iBookstore ve App Store’dan satın alınan dijital içerik, uygulama ve oyunlar için 14 günlük iade süresi tanımıştı. Bu zaman zarfında Apple bütün iade taleplerini, herhangi bir neden aramaksızın kabul edecek ve tüketicilerin paralarını geri verecek.

Bu durum geliştiricilerde söz konusu politikanın tüketiciler tarafından kötüye kullanılabileceği endişesi uyandırmıştı, ancak Apple akıllardaki soru işaretlerini giderdi ve buna izin vermeyeceğini kaydetti.

Eğer Apple kısa bir süre içinde çok fazla iadenin yapıldığını tespit ederse, böyle davranışta bulunan hesapların satın aldıkları dijital ürünleri iade etmelerine dair ellerinde bulundurdukları hakkı askıya alacak.

Apple söz konusu politikayı Avrupa Birliği’nin çevrim içi satışlara getirdiği korumalar kapsamında iTunes, iBook ve App Store mağazalarında uyguluyor. Aslında Apple’ın AB’nin söz konusu politikasına uygun hareket etmeme gibi bir şansı var. Yapması gereken tek şey müşterilere, satın aldıkları içerikleri indirdikten sonra ürünü iade edemeyeceklerini bildiren bir mesaj göstermek. Ancak Apple bunu yapmak yerine politikaya uymayı tercih ediyor ve sadece kötü amaçlı kullanımı tespit ettiği durumlarda iade hakkını kısıtlıyor.

İLGİLİ HABERLER