Teknoloji

Apple AB ülkelerindeki müşterilerine satın aldıkları film, şarkı, uygulama ve oyunları iki hafta içinde iade hakkı tanıdı

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple Avrupa’daki müşterilerine iTunes’tan ve App Store’dan satın aldıkları şarkı, film, uygulama ve diğer dijital medya içeriklerini her ne sebeple olursa olsun 14 gün içinde iade etme fırsatı sunuyor. Bu politika değişikliği İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa Birliği üye ülkelerini kapsıyor.

Avrupa Birliği’nin internet üzerinden satın alınan içerikler için 14 günlük iade şartı bulunuyor, bu zorunluluk göz önünde bulundurulduğunda Apple’ın bu değişikliği çok da sürpriz sayılmaz. Aslında Apple kendisine dijital ürünlerin iadesini engelleme izni veren bir istisnayı kullanabilirdi, ancak şirket bunun aksi bir tutum takınmayı ve ona göre hareket etmeyi tercih etti.

AB’nin getirdiği zorunluluk müşterileri çevrim içi satın almalarda koruma amacıyla getirilmişti, ancak dijital ürünlere farklı davranılması şansını da veriyordu. Apple Avrupa Birliği’nin isteği doğruldusunda hareket ettiğine göre, iTunes üzerinden satın alınan şarkılar yeteri kadar dinlendikten, filmler izlendikten, uygulama veya oyunlar da ihtiyaç giderildikten sonra iade edilebilecek.

Avrupa Birliği tüketicileri koruyan ve tekelciliğin önüne geçmeyi amaçlayan yasa ve yaptırımlarıyla teknoloji dünyasının gündemini çeşitli aralıklarla meşgul ediyor. Eğer zorlayıcı bir yasa getirilmezse, Apple’ın benzer bir adımı Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde atması zor görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER