Manşetler

Apple gelecek nesil iPhone yongasının üretiminde Samsung’un payını önemli oranda kesebilir

Daha önceki iPhone işlemcileri gibi, Apple’ın gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonunda yer alacak A8 işlemcinin de Samsung tarafından üretilmesi bekleniyor. Ancak Güney Kore’de yayınlanan günlük gazete Hankyung’a göre, bu işlemcinin üretiminin büyük bir bölümü TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) şirketi tarafından üstlenilebilir.

iphone-5s-on-inceleme-44

Gazetenin sektöredeki kaynaklara dayandırarak aktardığı habere göre TSMC A8 işlemcinin yüzde 60 ila 70’lik kısmının üretiminden sorumlu olacak, geri kalan bölümün üretimi de Samsung tarafından üstlenilecek. Güney Koreli şirketin yonga üretimi için anlaşma imzaladığı, sözleşmenin A8 işlemcinin toplam üretiminin yüzde 30 ila 40’lık bölümünü üretmeyi öngördüğü belirtildi. Haftasonu yayınlanan haberde Samsung’un şu anda piyasada olan iPhone 5s’te bulunan A7 işlemcisini de ürettiği yazıldı.

Aslında Apple, mahkemelik olduğu ve akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet ettiği Samsung ile olan parça tedarik bağlarını mümkün olduğu kadar azaltmaya çalışıyor. Şirket bu amaçla geçtiğimiz haziran ayında TSMC ile 2014 yılında yonga üretimine başlamak için bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Cupertino şirketinin bu anlaşmaya rağmen gelecek yılda da işlemci üretiminde Samsung’a önemli oranda bağlı kalması bekleniyor. Yayınlanan son haber bunu doğrulamakla birlikte geçiş sürecinin de işleyeceğini gösteriyor.

İlgili >> Hankyung

İLGİLİ HABERLER