Teknoloji

Apple A7 işlemcisi en azından şimdilik Samsung tarafından üretiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasında süren mobil pazara hakim olma savaşına rağmen bu iki şirket arasında bileşen tedarik ilişkisi de sürüyor. Her ne kadar Apple Samsung ile olan bağlarını azaltmak için arayışlarda olsa da, görünüşe göre Samsung’a bağlılık devam edecek gibi görünüyor.

apple-a7-islemci-230713

Chipworks tarafından belirtilenlere göre, yeni iPhone 5s’in içinde yer alan A7 yongası da tıpkı geçen yılın A6 işlemcisi gibi Samsung tarafından üretiliyor. Aslında Apple bu yılın başında TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) şirketiyle bir bileşen tedarik anlaşması yapmıştı ve ancak A7 işlemcilerinin üretimine Samsung ile devam edileceğinin işaretleri de veriliyordu.

TSMC’nin Apple için yonga üretimine 2014’te başlamayı planladığı söylenmişti. Ancak Apple ile yakından ilgilenen isimlerden biri oaln John Gruber Apple’ın A7 işlemcisinin Samsung’un ABD Austin’deki üretim fabrikasına verilen Apple siparişlerinin azalmasına bağlı olarak TSMC tarafından üretildiğine dikkat çekmişti. TSMC eninde sonunda A7’nin üretimini eline alacak, ancak henüz o noktaya gelinmemiş gibi görünüyor.

Bu arada A7 işlemciye eklenen M7 işlemcisinin de NXP Semiconductors şirketi tarafından sağlandığına dikkat çekiliyor. Söz konusu şirketin fabrikası da Hollanda’da bulunuyor.

İlgili >> Chipworks

İLGİLİ HABERLER