Teknoloji

Apple A7 işlemcilerinin üretimine Intel de katılabilir

Apple son birkaç yıldır iOS cihazlarında kendisi tarafından tasarlanan Ax serisi işlemcileri kullanıyor. Bu işlemcilerin üretimi Samsung tarafından gerçekleştiriliyor. Güney Koreli şirketle uzun süredir hukuki anlaşmazlık yaşayan Cupertino şirketi tedarik konusunda bağlılığını azaltmak adına başka alternatifler üzerinde çalışıyor. Geçmişte Apple işlemcilerinin üretimi için farklı üreticilerle görüşmeler yapıldığına dair haberler yapmıştık. Intel de sürpriz şekilde alternatifler arasına dahil oldu.

apple-a6

Kimi zaman doğru, kimi zaman yanlış çıkan dedikodularıyla ara sıra gündeme gelen DigiTimes sitesi adını açıklamadığı bir yatırımcıya dayandırarak verdiği haberinde Apple’ın gelecek nesil yonga üstü sistemini Intel’e ürettirmek için görüşmeler yaptığını iddia etti. Ancak Apple’ın işlemci üretiminin nispeten küçük sayılabilecek bir kısmını Intel’e yaptırmayı planladığı söyleniyor. Geride kalan önemli bölümünün, daha önceki dedikoduların da işaret ettiği gibi TSMC tarafından üstlenileceği konuşuluyor.

Ne var ki, bu yeni dönemde Samsung da Apple’ın işlemci üreticileri arasında kalmaya devam edecek. DigiTimes’ın belirttiğine göre Samsung, TSMC ve Intel sırasıyla yüzde 50, 40 ve 10’luk üretim paylarını paylaşacak. Üretilecek A7 yongaları yine Apple markası taşımaya ve Apple’ın işlemcisi olarak anılmaya devam edecek.

Eğer bu dedikodu gerçeğe dönüşürse, x86 tabanlı işlemcileriyle mobil pazarda daha fazla pay kapmayı hedefleyen Intel ARM tabanlı işlemci üretimine girişmiş olacaktır. Bildiğiniz gibi Apple’ın Ax işlemcileri ARM mimarisine bağlı olarak geliştiriliyor.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER