Teknoloji

Apple A6 işlemcilerinin üretimini görüşmek için TSMC yöneticilerini ağırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TSMC’nin Apple’ın gelecek nesil A6 işlemcilerinin ve devamının üretimi konusunda görüşmeler yapmak üzere bir grup yöneticisini Apple’ın Cupertino’daki yerleşkesine gönderdiği haberi çıktı. Altmış kişilik bu ekibin patent hususlarını ve TSMC’nin 28 nm’lik üretim sürecini tartışması bekleniyor. TSMC’nin geçtiğimiz ay Apple ile bir döküm ortaklık anlaşmasının altına imza attığı da söyleniyor.

TSMC ekbinin içinde şirketin entegre devre tasarım servis ortağı Global UniChip’ten temsilcileirn de bulunduğu belirtiliyor. Bu, Global UniChip’in de Apple’ın yeni işlemcilerinin baskılı devre levha tasarımından sorumlu olacağı şeklinde yorumlanıyor. TSMC’nin test üretimine başladığı şeklinde dedikodular çıkmıştı, bu durumda ekip Cupertino’ya ellerinde test ürünleriyle birlikte gidiyor olabilirler. Bu da Apple’ın yöneticilerini TSMC’yle çalışma konusunda ikna edici bir etken olacaktır.

Apple’ın iPad 2 ve iPhone 4S’te yer alan A5 işlemcisinin üretimi Samsung tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak iki şirket arasında sürmekte olan hukuksal mücadele nedeniyle Apple’ın A6 işlemcisinden itibaren üretimi başka bir şirkete havale etmej istediğine inanılıyor. A6 işlemcisinin iPad 3 ile birlikte 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkması bekleniyor.

İlgili – HardMac

İLGİLİ HABERLER