Teknoloji

Apple A16 Bionic hakkında önemli bir detay ortaya çıktı

apple a16 bionic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple uzun süredir akıllı telefon işlemcilerinin üretimi için TSMC ile çalışıyor. Bu durum 2022’de de sürecek. Bu iş birliğinin en yeni halkası ise Apple A16 Bionic olacak. TSMC’nin yol haritası, A16 Bionic hakkında önemli bir detayı gösteriyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun paylaşımına göre, A16 Bionic’in üretimi 5 nm döküm süreciyle gerçekleştirilecek. Cupertino merkezli şirketin mevcut A15 Bionic işlemcisinde de aynı tasarım kullanılmıştı.

A16’nın A15 ile aynı tasarıma sahip olması, iki işlemci arasındaki farkların çok büyük olmayacağı şeklinde yorumlanabilir. Bu yorum daha önce çıkan başka haberlerle de örtüşüyor. Apple’ın A16’yı iPhone 14 Pro modellerine özgü tutacağı, iPhone 14 ve 14 Max’i ise A15 ile sunacağı söyleniyor. A16’nın verimlilik alanında getirdiği küçük farklar, iPhone 14 Pro modellerinin de farklılaşmasına yardımcı olabilir.

Kuo, Apple A16 Bionic dışında başka işlemciler için yorum yapmayı da ihmal etmedi. Tecrübeli analiste göre, yeni MacBook Air M1 işlemciyle gelecek. M2 içinse 2023’ü beklemek gerekecek. Ancak Apple’ın M1 adının yanına farklı bir etiket eklemesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER