Teknoloji

Apple A12 işlemcisinin üretimine başladı

iphone x

apple a12Apple’ın 2018 model iPhone’larını önümüzdeki sonbaharda tanıtması bekleniyor. Cupertino merkezli şirket, yeni iPhone’larında kullanacağı bileşenler için de hazırlıklara başlamış görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple A12 adını taşıyan yeni işlemcisinin üretimine başladı. TSMC tarafından üretildiği söylenen işlemci, 7 nm. mimarisiyle üretilen ve bir ticari cihazda kullanılan ilk işlemci olacak.

7 nm. teknolojisi bir yonganın üzerindeki transistörlerin yoğunluğuna atıfta bulunuyor. Ancak belli özellikler üreticiler arasında farklılık gösterebiliyor. Daha küçük bir mimari kullanmak, yongaların daha küçük, daha hızlı ve daha verimli olmasını sağlayabiliyor. Bu da hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmeyi mümkün kılıyor.

Samsung da bir açıklama yaparak önümüzdeki yıl 7 nm. mimarisini kullanarak geniş ölçekli yonga üretimine başlayacağını duyurdu. Güney Koreli şirket, geçmişte Apple için yonga üretmiş ve iPhone 6s’te kullanılan A9 işlemcisinin üretimini TSMC ile birlikte gerçekleştirmişti. Ancak o günden bu yana TSMC, Apple’ın A serisi işlemcilerinin tek üreticisi konumunda.

Apple A12 büyük ihtimalle bu yıl piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinin en az birinde kullanılacak. Bu modellerden birinin iPhone X’un yeni versiyonu, diğerinin iPhone X’un Plus versiyonu ve sonuncusunun da 6.1 inç LCD ekranlı, uygun fiyatlı bir seçenek olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER