Teknoloji

Apple A12 işlemcili yenilenmiş Apple TV için işaret verildi

apple tv 4k inceleme

Apple’ın geleneksel Eylül etkinliğinin gerçekleşmesine bir haftadan az zaman kaldı. Bu da demek oluyor ki, Apple’ın yeni donanım sezonu başlamak üzere. Her ne kadar yeni iPhone’ler ve muhtemelen yeni Apple Watch’lar görecek olsak da, bir başka ürün de tanıtım sahnesinde yer bulabilir. O da yeni Apple TV olacaktır.

MacRumors, iOS 13’ün dahili sürümünde yeni Apple TV’yi işaret eden birtakım referanslara rastladı. Daha önce de Apple donanımlarının kod adlarını paylaştığı söylenen @never_released adlı bir hesaptan paylaşılan tweete göre, A12 yongası taşıyan yeni bir Apple TV cihazı yolda.

Tweet üzerinden iPhone XS, XS Max XR’da kullanılan A12 Bionic’in mi, yoksa en son iPad Pro modellerinde kullanılan A12X Bionic yongasının mı seçileceği anlaşılmıyor. Her ne olursa olsun, şu anda satılan mevcut Apple TV 4K kutularında bulunan ve iki yıl öncesine ait A10X Fusion yongasına göre iyi bir güncelleme olacaktır.

Çıkan haberler gelecek hafta yeni bir Apple TV cihazının geleceğini tek başına doğrulamıyor. Ancak Apple’ın geleneksel iPhone etkinliği Apple TV ile yakından ilgili iki servisin en son detaylarının da paylaşılacak bir etkinlik olacak.

Apple TV odaklı yeni servisler yolda

Geçtiğimiz mart sonunda düzenlenen bir etkinlikte Apple TV Plus ve Apple Arcade adlı servislerin duyurusu yapılmıştı. Bunların sonbaharda çıkacağı da kaydedilmişti. Apple’ın içerik yayın servisi Apple TV Plus, kasım ayında yurt dışında ayda 9.99 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacak. Oyun abonelik servisi Apple Arcade’in de yurt dışında 4.99 dolarlık fiyatla çıkacağı belirtiliyor.

Eğer Apple gelecek hafta bu servislerle ilgili daha fazla bilgi açıklarsa, şirketin bunları abone olunacak ve set üstü cihazda kullanılacak mükemmel servisler olarak konumlandırılacağı açık şekilde görülüyor. Bununla birlikte Apple’ın bu servislerle ilgili detayları açıklamayı bekletip, ekim ayında da düzenlemesini beklediğimiz bir başka etkinlikte yenilenmiş Apple TV ile birlikte duyurması da ihtimal dahilinde bulunuyor.

Ekim ayında düzenlenmesi muhtemel etkinlikle ilgili henüz bir işaret yok. Ancak bunun o ayın sonuna doğru, muhtemel Apple TV Plus çıkış tarihinin hemen öncesinde gerçekleşmesini bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER