Teknoloji

Apple A serisi işlemcilerini ürettirdiği şirketlere GlobalFoundries’i de ekliyor

Apple iPhone ve iPad’lerinde yer alan A-serisi yongaların üretimi için GlobalFoundries şirketiyle anlaşmak üzere. Böylelikle Cupertino şirketi A serisi işlemcileri için Samsung ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) şirketlerinden sonra üçüncü bir iş ortağını da listeye eklemiş olacak.

globalfoundries-fabrika-121113

Samsung da GlobalFoundries’i Apple’ın mobil cihazlarının kalbinde bulunan işlemcilerin üretimi sürecine hazırlamak için bu şirketle yakın şekilde çalışacak. Apple’ın yonga tedariği noktasında birincil kaynağı olan Samsung GlobalFoundries’e üretim sürecinde yardımda bulunmak için eşsiz bir pozisyonda yer alıyor.

Aslında Samsung ve GlobalFoundries’in mevcutta bazı iş ortaklıkları bulunuyor. Bu şirketler yaklaşık iki yıl önce dört üretim şirketinin süreçlerini eşzamanlı hâle getirerek üretim kapasitesini artırdı, ayrıca kurumsal ve bireysel tüketiciler için tutarlı standartlar ve tasarımlar sağlandı.

Apple yeni yonga üreticileriyle çalışmak için uzun zamandır çaba gösteriyor. Geçtiğimiz haziran ayında TSMC’yle anlaşan şirket GlobalFoundries’in katılımıyla birlikte işbirliği yaptığı şirket sayısını üçe yükseltecek, böylelikle süreci daha da kuvvetlendirmiş olacak.

Apple’ın GlobalFoundries’i uygun görmesinin üç nedeni bulunuyor: GlobalFoundries’in hâlihazırda Samsung ile işbirliği yapması teknik bilgi ve tecrübenin aktarımı noktasında hızlı bir gelişim sağlayacaktır. GlobalFoundries’in ana üretim tesislerinin ABD’de olması da Apple’ın üretimi anavatan topraklarına kaydırma noktasındaki amacında önemli bir etken teşkil ediyor. Öte yandan GlobalFoundries’in üretim tesislerinin kalitesi de Apple’ın kararında etkili olacağa benziyor. Şirketin New York’taki fabrikası 2 milyar dolara maloldu, şu anda yapımı devam eden yeni fabrikanın da 15 milyar dolarlık bir maliyetle hayata geçecek.

İlgili >> MacRumors, Albany Times Union

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER