Teknoloji

Apple 8 GB kapasiteli ve daha ucuz iPhone 4 üzerinde çalışıyor

Reuters’ın Asya’daki tedarikçilere dayanarak verdiği habere göre Apple yeni ve daha ucuz bir iPhone 4 modelinin üretimine başlıyor. Bu yeni akıllı telefon 8 GB’lık depolama alanına sahip olduğu için daha ucuza satılacak. Bu depolama yongasının Güney Koreli bir şirket tarafından üretileceği tahmin ediliyor. Flaş depolama ve Güney Kore akıllara Samsung’u getirse de, ne Apple ne de Samsung konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

iPhone’da yer alan flaş depolama birimleri Samsung ve Toshiba tarafından sağlanıyor. Bu arada şu anda iPhone 4’te minimum 16 GB’lık depolama alanı sunuluyor. Eğer dedikodular doğru çıkarsa minimum depolama alanı 8 GB’ye düşmüş olacaktır. Aslında Apple geçen yıl da benzer şekilde iPhone 4’ü tanıttıktan sonra daha ucuz fiyata sahip olan 8 GB’lık bir iPhone 3GS modelini piyasaya sürmüştü. Bu nedenle, iPhone 5 ile birlikte 8 GB’lık iPhone 4 ile tanışma ihtimalimiz de yüksek. Bu arada iPhone 5’in daha büyük ekrana, 8 megapiksel kameraya ve daha iyi bir antene sahip olacağı kaynaklar tarafından iddia ediliyor.

iPhone 5’in Hon Hai ve Pegatron tarafından üretilmekte olduğu ve toplam 45 milyon ürünün üretiminin ikisi arasında paylaşıldığı tahmin ediliyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER