Teknoloji

Apple 7. nesil iPad modelini tanıttı

apple ipad

Apple, 10 Eylül iPhone etkinliğindeki donanım duyurularına iPad ile başladı. En çok satılan iPad modeli olan 9.7 inç iPad yenilendi. 7. nesil iPad, büyüyen ekranı ve artan işlemci gücüyle geliyor.

iPadOS ile birlikte bir PC deneyimi vadeden bu tablette 10.2 inç Retina ekran bulunuyor. Bu ekran 3.5 milyon piksel barındırıyor. Apple yapımı A10 Fusion işlemciyle çalışan bu tablet, çoklu görev tarafında büyük verimlilik sunuyor.

A10 Fusion işlemci, ikinci nesil iPad Pro’da bulunan A10X Fusion işlemciye kıyasla biraz daha az güçlü. Ancak bu işlemci, giriş seviyesinde konumlanan bir tablet için hâlâ oldukça kuvvetli görünüyor. A10 Fusion’ın çoklu görev konusunda sıkıntı yaşamayacağının altını çizen Apple, tabletin Apple Arcade’de kusursuz bir oyun oynama deneyimi sunacağını iddia ediyor.

Apple yeni iPad’de artırılmış gerçeklik deneyimine vurgu yapmayı da unutmuyor. Şirket, yeni tabletinin gelişmiş kamera ve sensörlerden yararlanarak etkileyici bir artırılmış gerçeklik deneyimi yaşatacağını belirtiyor.

Öte yandan 7. nesil iPad ile birlikte Apple’ın Smart Keyboard klavyesi kullanılabiliyor. Tablette Smart Connector bağlantısı da bulunuyor. Tabletin ikinci nesil iPad Pro’ya kıyasla oldukça geniş olan ekran çerçevesinde Touch ID parmak izi tarayıcısının varlığı göze çarpıyor.

apple 7. nesil ipad Cihazda hangi tür konvektörün bulunduğu açıklanmasa da, akıllara gelen ilk ihtimal Lightning oluyor. Ancak ekran boyutu ve Pro aksesuarlarıyla uyumluluk nedeniyle USB-C ihtimalinin üstünü de çok hızlı şekilde çizmemek gerekiyor.

7. nesil Apple iPad ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Apple, tabletin çerçevesinin yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapıldığını belirtmeyi de ihmal etmiyor. Yeni iPad, tartıda 450 gram çekiyor.

Apple’ın ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, yedinci nesil iPad’i şu sözlerle değerlendirdi: “Yeni iPad, en popüler ve uygun fiyatlı iPad modelimize daha da değerli özellikler katıyor. 10.2 inç boyutunda daha büyük bir Retina ekrana sahip model, Apple Pencil desteğinin yanı sıra ilk kez tam boy Smart Keyboard için de destek sunuyor. Yeni iPad, aynı anda birden çok iş yapmak, belgeleri yönetip işaretlemek, Apple Pencil’ı kullanmak ve yeni bir tasarıma sahip Ana Ekran’da tek bakışta daha fazla bilgiye ulaşmak için yeni ve güçlü yollar sunan iPadOS’i çalıştıracak biçimde tasarlandı. iPadOS ile çalışan bu yeni iPad, insanların en popüler iPad’imizde sevdiği tüm özellikleri, yaratıcılık, öğrenme, çalışma ve oyun oynama için daha da iyileştiriyor.”

Yedinci nesil Apple iPad için ön sipariş süreci bugün itibarıyla başladı. Tabletin 32 GB depolama alanına sahip Wi-Fi versiyonu Türkiye’de 2 bin 499 TL karşılığında satılıyor. Hücresel bağlantı da isteyenlerin 3 bin 499 TL ödemesi gerekiyor. 128 GB depolama alanına sahip seçeneğin Wi-Fi versiyonun fiyat etiketinde ise 3 bin 199 TL yazıyor. Hücresel bağlantı desteği de dahil edildiğinde fiyat 4 bin 199 TL’ye yükseliyor. Yeni iPad’in teslimatları 30 Eylül itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER