Teknoloji

Apple geleceğin iPhone’u ve diğer ürünleri için 5G testleri yapacak

ios avantajları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 5gApple Amerikan Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) aldığı deneysel lisans ile 5G teknolojisini test etme imkanını resmi olarak elde etmiş oldu. DSLReports’un haberine göre, şirketin aldığı izin 28 GHz ve 39 GHz bantlarındaki kısa menzilli milimetrik dalga spektrumunda gerçekleştirilecek testleri kapsıyor.

FCC, geçtiğimiz yaz 5G teknolojisini test etmek isteyenler için söz konusu frekans bandından parçaları şirketlere dağıtmaya başlamıştı. Apple iPhone ile pazarda elde ettiği ağırlığa bağlı olarak mobil veri dünyasının en önemli oyuncularından bir tanesi hâline geldi. Bu nedenle 5G testlerine başlamasını gayet mantıklı bulabiliriz.

Apple, bu yılın başlarında, mobil operatörlerin gelecekte kuracakları 5G şebekelerinde cihazların işlemesi için gerekli olan mühendislik verilerini sağlama hedefiyle deneysel lisans başvurusunda bulunmuştu. Diğer bir deyişle, gelecekte bir gün satışa çıkacak olan 5G destekli iPhone’un hazırlığına şimdiden başlanıyor.

Apple’ın 5G testleri için milimetrik dalga bantlarını keşfe çıkması ilginç karşılanabilir. ABD’de faaliyet gösteren mobil operatörler; Sprint ve T-Mobile’ın her ikisi de Apple’ın test etmeye girişeceği yüksek frekans bantlarına biraz soğuk bakıyor. T-Mobile 5G şebekesinde dikkatini uzun dalga ve düşük frekanslı 600 MHz spektrumuna verirken, Sprint ise 2.5 GHz bandı üzerinde işlemeyi düşünüyor.

Yüksek frekanslı dalganın boyu küçük, sunacağı veri iletim kapasitesi yüksek, ancak kapsamı dar olur. Tam tersi, düşük frekanslı dalga ise daha düşük veri iletim kapasitesi, ancak daha geniş kapsama alanı sunar. Apple’ın, spektrumun yüksek frekanslı tarafıyla ilgileniyor, bu da şirketin geleceğin iPhone’larında sunmayı planladığı yeni nesil teknolojileri de bu yüksek frekans bandı sayesinde test etmeyi planladığını gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 5G özellikleri için taslak şartname açıklandı: 20 Gbps indirme hızı

İLGİLİ HABERLER