Teknoloji

Qualcomm CEO’suna göre Apple kendi 5G modemini kullanmaya iPhone 16’yla başlayacak

apple 5g

Apple hâlihazırda iPhone’larında kullandığı 5G modemlerini Qualcomm’dan alıyor. MWC 2023’te The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Qualcomm CEO’su Cristiano Amon’a göre, Apple 5G modem ihtiyacını kendi üretimiyle karşılamaya 2024’te iPhone 16 serisiyle başlayacak.

Cupertino merkezli şirketin uzun süredir kendi 5G modemini üretmeye çalıştığı biliniyor. Ancak bu çalışmalar teknik zorluklar nedeniyle Apple’ın istediği şekilde ilerlememişti. Apple bu nedenle Qualcomm’un 5G modemlerini kullanmaya devam etmek zorunda kalsa da, Qualcomm CEO’su bu durumun daha fazla uzamasını beklemiyor.

Apple’ın 2024’ten itibaren kendi 5G modemini kullanmaya başlayacağını söyleyen Cristiano Amon, ihtiyaç duyulması durumunda şirketinin hazır olduğu notunu düşmeyi de ihmal etmedi. Qualcomm CEO’su, “Bizim modemimize ihtiyaç duyarlarsa bizi bulacakları yeri biliyorlar” ifadesini kullandı.

Qualcomm CEO’sunun açıklamasının zamanlamasının ilginç olduğu söylenebilir. Zira analist Ming-Chi Kuo bir süre önce Apple’ın iPhone 16 serisinde kendi modemini kullanıp kullanmayacağının belirsiz olduğunu dile getirmişti. Kuo, Apple’ın mmWave ve uydu iletişimiyle ilgili olarak üstesinden gelmesi gereken bazı zorlukları olduğunu da belirtmişti. Bu zorlukların üstesinden gelinememesi durumunda Apple’ın Qualcomm ile iş birliğini sürdürmesi bekleniyor.

Apple 5G modemini ilk kez yeni iPhone SE’de kullanabilir

Kuo yeni iPhone SE‘de şirketin kendi 5G modemini kullanabileceğini belirtse de, bunun için bir tarih vermedi.

Apple 5G modem üretimi için Intel’in mobil modem geliştirme birimini satın almıştı.

İLGİLİ HABERLER