Teknoloji

Apple 5G iPhone için özel anten tasarlayacak

iPhone 11 İncelemesi

5G şebekesi henüz her yerde faaliyete geçmiş değil. Ancak 5G, 2020’de akıllı telefon üreticileri için en önemli satış noktalarından biri olacak. Bu şirketler arasında yer alan Apple, ilk 5G destekli telefonlarını bu yıl piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

FastCompany’nin haberine göre; Cupertino merkezli şirket, 5G uyumlu ilk iPhone’larında Qualcomm QTM 525 mmWave yerine kendi tasarımı olan 5G antenlerine yer verecek. Şirkete yakın kaynaklara göre, 5G uyumlu iPhone’larda Qualcomm’un X55 modemi ve Apple’ın kendi tasarımı olan antenleri yer alacak.

Apple‘ın Qualcomm’un yerine kendi anten tasarımını kullanmayı istemesinin temelinde iki ayrı neden bulunuyor. Bunlardan ilki; Qualcomm QTM 525 mmWave’in kullanılması durumunda yeni iPhone’un Apple’ın istediğinden daha kalın olması. Qualcomm’a ödenecek lisans bedelinin artacak olması da Apple’ı kendi çözümünü geliştirmeye iten bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

Apple 5G iPhone için nasıl bir anten tasarımı tercih edecek?

Apple’ın 5G iPhone’da “fazlı kurulum” olarak bir anten tasarımını tercih edebileceği belirtiliyor. Söz konusu tasarımda sinyal iki ayrı parça üzerinden oluşturuluyor ve sinyal ışınını elektronik olarak yönlendirmek mümkün oluyor. Yüksek frekanslar nedeniyle mmWave için 5G antenleri üretmenin zor olduğu belirtiliyor.

Apple geçmişte antenler konusunda kötü bir tecrübe de yaşamıştı. iPhone 4’te telefonun yanlış şekilde tutulması durumunda telefonda fark edilir bir sinyal kaybı meydana geliyordu. Bu kötü tecrübeden ders alan Apple’ın yeni deneyiminde işleri sıkı tutacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER