Teknoloji

Apple 5G dönemine hızlı girecek

apple macbook 5g

Apple‘ın hücresel bağlantı desteğine sahip ilk MacBook modellerini 2020’nin ilk yarısında tanıtacağı söyleniyor. Ancak şirketin MacBook’lardaki bağlantı açılımı bununla da sınırlı kalmayacağa benziyor. Digitimes‘ın haberine göre, Apple 5G destekli MacBook’larını da yılın ikinci yarısında piyasaya sürecek. Cupertino merkezli şirketin daha iyi 5G performansı için seramik anteni tercih edeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bu noktada Digitimes’ın haberlerine daima biraz şüpheci yaklaşmak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Apple’ın dizüstü bilgisayarlarına hücresel bağlantı desteği getirmek için çalışması kulağa mantıksız gelmiyor. Ancak 2020’nin bunu gerçekleştirmek için erken bir hedef olduğu söylenebilir. Hâlihazırda Apple’ın yol haritasında 2020 için sadece 5G iPhone’un yeri garanti gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket; iPhone’larda 5G desteği sunma konusuna ne kadar önem verdiğini, Intel’in mobil yonga birimini satın alarak göstermişti.

Pek çok üretici anten devresinde metali tercih etse de, Apple’ın tercihini seramikten yana kullanacağı söyleniyor. Şirketin bu seçiminin altında ise hücresel alışı ve iletim hızını artırma isteğinin yattığını anlamak pek zor değil. Digitimes’ın haberinde, bunun 5G hızını ikiye katlayabileceği belirtiliyor. Ancak bu hız artışının ekstra maliyet anlamına geldiğini de unutmamak gerekiyor. Seramik parçaların fiyatı, standart bileşenlerin fiyatını neredeyse altıya katlayabiliyor. Yine de, Apple’ın piyasada kendisini konumladığı yer nedeniyle böyle bir hamle yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

Apple 5G açılımını hangi MacBook serisiyle yapacak şu an için bilinmiyor. 5G MacBook ile tanışmak içinse en az 2020’nin ikinci yarısına kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER