Manşetler

Apple’ın 4K TV üretmekten vazgeçtiği söyleniyor

apple-tv-taslak-190515

Apple’ın televizyon üretim işine gireceğine dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. The Wall Street Journal’da yer alan bir haberdeyse Apple’ın ürünü farklılaştıracak bir yol bulamadığı için 4K TV üretiminden vazgeçtiği söyleniyor. Daha önce Apple’ın 4K TV’ye doğrudan FaceTime sohbet özelliğini entegre etmeyi planladığı ve kameranın da doğrudan konuşana yönelmesini istediği öne sürülmüştü. Şirket 2000’li yılların ortalarında da lazer destekli şeffaf ekranları test etmişti.

The Wall Street Journal’ın haberinde Apple’ın önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC’de hem Apple TV’yi yenileyeceği hem de bir internet TV servisini faaliyete geçireceği söylentilerine de yer veriliyor. Yeni Apple TV’nin eskisine göre daha ince bir kasaya sahip olması, aynı zamanda yeni bir yazılım ve dokunma kontrollü bir uzaktan kumandayla birlikte gelmesi bekleniyor. Apple TV’nin yeni dönemde App Store ve Siri erişimine de sahip olması öngörülüyor.

Uzun soluklu dedikodulara rağmen, Apple’ın TV üretimine girmeme kararı alması kulağa mantıklı geliyor. Üst segmentte farklılaşmanın çok zor olduğu TV pazarında Sony, Sharp ve Panasonic gibi önemli üreticiler düşük kâr marjlarından dolayı sıkıntı yaşıyor.

İLGİLİ HABERLER