
Apple’ın televizyon üretim işine gireceğine dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. The Wall Street Journal’da yer alan bir haberdeyse Apple’ın ürünü farklılaştıracak bir yol bulamadığı için 4K TV üretiminden vazgeçtiği söyleniyor. Daha önce Apple’ın 4K TV’ye doğrudan FaceTime sohbet özelliğini entegre etmeyi planladığı ve kameranın da doğrudan konuşana yönelmesini istediği öne sürülmüştü. Şirket 2000’li yılların ortalarında da lazer destekli şeffaf ekranları test etmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın yeni CEO’su tasarımı yeniden şirketin merkezine taşıyabilir

watchOS 27 desteğini kaybeden Apple Watch modelleri için açıklama geldi

Apple CEO’sundan zam sinyali: iPhone ve Mac fiyatları yükselebilir

Apple’ın WWDC’de göstermediği üç iOS 27 özelliği ortaya çıktı

Apple eylülde iPhone Ultra ve M5 Mac’leri sahneye çıkarabilir
The Wall Street Journal’ın haberinde Apple’ın önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC’de hem Apple TV’yi yenileyeceği hem de bir internet TV servisini faaliyete geçireceği söylentilerine de yer veriliyor. Yeni Apple TV’nin eskisine göre daha ince bir kasaya sahip olması, aynı zamanda yeni bir yazılım ve dokunma kontrollü bir uzaktan kumandayla birlikte gelmesi bekleniyor. Apple TV’nin yeni dönemde App Store ve Siri erişimine de sahip olması öngörülüyor.
Uzun soluklu dedikodulara rağmen, Apple’ın TV üretimine girmeme kararı alması kulağa mantıklı geliyor. Üst segmentte farklılaşmanın çok zor olduğu TV pazarında Sony, Sharp ve Panasonic gibi önemli üreticiler düşük kâr marjlarından dolayı sıkıntı yaşıyor.


