Eğlence

Apple 4 inç Retina ekranlı, A5 işlemcili ve 5 megapiksel kameralı yeni iPod touch’ı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPod nano gibi iPod touch da uzun süredir güncelleme yüzü görmemişti. Apple yeni iPhone 5 ile birlikte iPod touch’ı da yeniledi, 4 inç’lik, 16:9 en-boy oranlı Retina ekranı bu taşınabilir medya oynatıcısına da koydu. Yeni iPod touch 6.1 mm’lik kalınlığıyla gerçekten oldukça ince, 88 gramlık ağırlığıyla da oldukça hafif. Şimdiye kadarki en ince ve hafif iPod unvanını elinde barındırıyor.

Yeni nesil iPod touch Apple A5 işlemciyle birlikte geliyor. Çift çekirdekli bu işlemci önceki nesil iPod touch’taki işlemciye göre yedi kat daha iyi grafik performansı ve iki kat daha iyi işlemci performansı sunuyor. Ayrıca batarya konusunda da birtakım iyileştirmeler barındırıyor ve böylelikle kapasitesi artan işlemciye karşın uzun bir çalışma süresi sunabiliyor.. iPod touch ile 40 saat aralıksız müzik dinlemek veya 8 saat video izlemek mümkün.

Arkada yer alan 5 megapiksel iSight kamera da 5 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Aynı zamanda LED flaş, arka aydınlatmalı sensör, f/2.4 açıklık, otomatik odaklama gibi üst düzey özellikleri de bünyesinde barındırıyor. iPhone 5’teki panorama özelliğinin iPod touch’ın kamera uygulaması tarafından da sunulduğunu görüyoruz. Kullanıcılar iPhoto ve iMovie gibi Apple uygulamalarını satın alıp iPod touch ile çektikleri yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoları düzenleyebilecek. iPod touch da 1080p / 30fps HD video kaydı yapabiliyor.

Yeni iPod touch’ın 32 GB’lık fiyatı ABD’de 299 dolardan satılacak. 64 GB’lık versiyonu ise 399 dolarlık fiyata sahip olacak. Ekim ayında piyasada olacak.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER