Manşetler

Apple önümüzdeki yıl 4 inç ekranlı yeni bir iPhone çıkarabilir

iphone 5s

iphone-5s-inceleme-00028

Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, şirketin önümüzdeki yıl iPhone 5s’e benzeyen 4 inç ekranlı bir akıllı telefon çıkarabileceğini belirtti.

Cihazın piyasaya çıkışı için 2016’nın ilk yarısını işaret eden Kuo, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta kullanılan A9 işlemcinin 4 inç’lik cihazda da bulunacağını öngörüyor. 4 inç’lik iPhone’un 3D Touch özelliğine sahip olması ise beklenmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

4 inç ekranlı iPhone’a halen talep olduğunu ve Apple’ın bu talebe yanıt verebileceğini söyleyen Kuo, iPhone 5s’in iPhone 5c’den daha popüler olabileceğini ve iPhone 5s’in iyileştirilmiş bir versiyonunun piyasaya sürmesinin ihtimaller arasında yer aldığını dile getirdi. Kuo, A9 işlemci tercihine ilişkin öngörüsünü ise işletim sistemiyle uyumluluk gereksinimine bağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s  Plus İncelemesi

Kuo, 4 inç ekranlı iPhone’un metal bir kasaya sahip olacağı öngörüsünde de bulunuyor. Ünlü analistin isabetli tahminlere imza atması, öngörülerinin gerçekleşmesini daha muhtemel kullanıyor. Kuo, geçtiğimiz yıllarda 4.7 ve 5.5 inç iPhone, 12 inç MacBook ve iPhone 6s’in özellikleri gibi pek çok şeyi doğru şekilde tahmin etmişti.

İLGİLİ HABERLER