Teknoloji

Apple 3D Touch teknolojisini iPad tabletlere getirmek için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-3d-touch-161215

Apple 3D Touch teknolojisini iPad boyutundaki ekranlara da getirmek için çalışıyor. Apple Insider’ın haberine göre, üstünde çalışılan yeni, ölçeklenebilir basınç hassasiyetli ekran teknolojisi sayesinde iPad’lerde de iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’taki 3D Touch özelliklerinden yararlanmak mümkün olacak.

Basınç hassasiyetli ekranların iPad tabletlere getirilebilmesi için yeni bir yaklaşım gerekiyor, çünkü iPhone 6s’te kullanılan mevcut 3D Touch teknolojisi iPad’de kullanılabilecek daha büyük boyutlu ekranlara ölçeklenemiyor.

Konuyla yakından ilgili bir kaynağın belirttiğine göre, Apple mevcut 3D Touch teknolojisini örneğin iPad Air serisinde bulunan 9.7 inç gibi, daha yüksek boyutlu ekran panellerine uygulayamıyor. Geçmişte Apple’ın geleceğe yönelik planlarıyla ilgili olarak doğru aktarımlarda bulunmuş olan bu kaynak, hem iPhone’lar hem de iPad’lere entegre edilebilecek benzer bir teknolojinin üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji Apple’ın en büyük boyutlu iOS cihazı 12.9 inç iPad Pro’ya da uygulanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iPad Pro İncelemesi

Haberde bu teknolojinin gelecek nesil iPad Air’da yer almayacağı belirtiliyor. Ancak bir sonraki nesil iPad Air’da veya diğer iPad’lerde bu teknolojinin yer aldığını görebiliriz.

Apple’ın basınca duyarlı ekran teknolojisini iPad serisine de getirmek istemesi çok sürpriz sayılmaz. Apple Watch’tan iPhone’a ve iPad’e, her bir Apple cihazı farklı teknolojileri kullanarak benzer işlevleri sunabiliyor. Apple’ın 3D Touch’ı gelecek nesil iPad’lere getirmek için yeni bir teknoloji üzerinde çalışması bu açıdan sürpriz sayılmaz.

İLGİLİ HABERLER