Teknoloji

Apple 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin eşiğinde

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın piyasa değeri, 2 trilyon doları aşmasının üzerinden bir buçuk yıla yakın zaman geçtikten sonra ve 1 trilyon doları gölgede bıraktıktan üç yıl sonra, pazartesi günü 3 trilyon doları aştı.

Apple’ın bu büyük başarısı, önemli ölçüde akıllı telefon endüstrisinde devrim yaratan ve şirket için büyük bir nakit kaynağı olmaya devam eden iPhone’dan kaynaklanıyor. Ancak Apple, 2021’in 4. çeyreğine dair kazanç raporunda tüm zamanların en yüksek seviyelerini bildiren hizmetler ve Mac iş kollarıyla, diğer işlerinde de güçlü bir ivme görmeye devam ediyor.

Apple, 3 Ocak Pazartesi günü TSİ 21.45 civarında 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Ancak bundan kısa bir süre sonra, Apple’ın piyasa değeri tekrar 3 trilyon doların altına düştü. Apple’ın piyasa değeri, bu değerleme ile ilk halka açık şirket olarak resmi olarak belirlenebilmesi için, piyasa Türkiye saatiyle 00.00’da kapandığında 3 trilyon doların üzerinde olmalıdır.

Apple, trilyon dolarlık şirketler kulübünde yalnız değil. Amazon, Google’ın ana şirketi Alphabet, Microsoft ve Tesla gibi şirketlerin hepsi 1 trilyon doları aşan piyasa değerine sahiptir. Facebook’un ana şirketi Meta, geçtiğimiz haziranda 1 trilyon dolarlık dönüm noktasını aştı, ancak şu anda bunun altında duruyor. Son yıllarda Apple, dünyanın en değerli halka açık şirketi unvanı için başka şirketlerle de çekişiyor. Saudi Aramco’yu Temmuz 2020’de geçti, ancak ekim ayında Microsoft tarafından bir süre geçildi.

İLGİLİ HABERLER