Manşetler

Apple başka şirketlere 3.5 mm. – Lightning kablosu üretme izni veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple 3.5 mm. lightningApple MFi (iPhone için üretildi) aksesuar programı için spesifikasyonlarını güncelledi. Böylelikle şirketler lisanslı cihazlarına USB-C portları ekleyebilecekler. Aynı zamanda ilk kez 3.5mm ile Lightning dönüştürücü kabloların üretilmesine de izin veriliyor.

Apple ürünlerini kullanan kullanıcılar için bunların yararlı yenilikler olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle de, şirketin dizüstü bilgisayarlarında USB-C portlarını daha fazla biçimde kucakladığı bir ortamda daha fazla USB-C destekli aksesuara izin verilmesi yararlı olacaktır. Bundan böyle üçüncü taraf şirketlerin kumanda, harici pil, hoparlör gibi; USB-C üzerinden şarj edilebilen, bununla birlikte Apple’ın onayını da taşıyan cihazlar ürettiğini göreceğiz.

Ne var ki, Apple hâlâ spesifikasyonlarda bazı kısıtlamaları koruyor. Aksesuarlar için MFi programının bir parçası olan Lightning portlarının aksine, USB-C portları şarj geçirme veya iPhone’ları eşzamanlama için kullanılmayacak. Bu da, iPhone için USB-C üzerinden şarj edilebilir kılıfların üretilemeyeceği anlamına geliyor.

3.5 mm. – Lightning kabloları için konuşacak olursak, bu sayede 3.5 mm. ses girişine sahip olan, çıkarılabilir kablolu eski kulaklıklar veya hoparlörler kullanılabilecek. Kullanıcılar iPhone’larını, Apple’ın 3.5 mm. – Lightning dönüştürücü aksesuarına ihtiyaç duymadan, doğrudan iPhone’larına bağlayabilecekler.

Apple’ın spesifikasyonlara eklemediği bir unsur var, o da Lightning- USB-C kabloları. Şirket herhangi bir üçüncü taraf üreticiye bu tür kabloları üretme iznini hâlâ vermiyor. Bu nedenle hem iPhone’a, hem de Apple’ın mevcut MacBook dizüstü bilgisayarlarından bir tanesine sahip olan kullanıcıların doğrudan bağlantı için Apple’ın ürettiği kablodan satın alması gerekiyor.

iPhone X ve iPhone 8’de bulunan hızlı şarj özelliğini kullanmak için bir USB-C – Lightning kablosuna ihtiyaç var. Apple’ın web sitesinde bu ürün 129 TL ya da 169 TL’lik fiyat etiketleriyle satılıyor.

İLGİLİ HABERLER