Teknoloji

Apple’ın 27 inç iMac modeli için özel bir planı yok

apple 27 inç imac

Teknoloji devi Apple, kullanıcıların uzun süredir beklediği 27 inç iMac’in Apple Silicon işlemcili bir versiyonunu üretmeyeceğini doğruladı. Şirket, yerine 24 inçlik modeli güncelleyerek iMac serisini bu boyutta yoğunlaştırmayı tercih ediyor. Apple’ın PR temsilcisi, The Verge’e yaptığı açıklamada, büyük ekranlı bir iMac bekleyen kullanıcıların, ayrı bir bilgisayarla eşleştirilen 27 inçlik 5K Studio Display ve Mac Studio veya Mac Mini’yi düşünmelerini önerdi.

Yıllar boyunca 27 inç iMac, Apple’ın amiral gemisi tüketici masaüstü bilgisayarı olarak birçok medya şirketinin stüdyo ve düzenleme odalarına kadar uzanan bir etki alanına sahipti. Ancak Apple, kendi üretimi olan Apple Silicon işlemcilerle bir versiyonunu piyasaya sürmediği için, birçok video editörü, geliştirici ve diğer yaratıcı profesyoneller, Mac Studio ve MacBook Pro gibi diğer makineler veya daha modüler masaüstü PC’lere geçiş yaptı.

Apple, 4.5K ekranlı 24 inç iMac’in, eski Intel modelleri arasında, 21 inç 4K ve 27 inç 5K modelleri arasında güzel bir denge kurduğunu belirtiyor. Ancak 24 inç iMac, şirketin en yetenekli işlemcileriyle gelmiyor ve temel model çipleriyle sınırlı kalıyor. Günümüzün temel Apple Silicon işlemcileri eski Intel modellerinden daha hızlı olsa da, geçmişte Intel iMac’i çok yüksek son işlemciler ve güçlü GPU’larla donatabiliyorduk. Şimdi, özellikle GPU odaklı iş yükleri için temel M3 çipinden daha fazla performans isteyenler, başka Mac’lere veya Apple’ın ürün yelpazesinin dışına bakmak zorunda kalacaktır.

Daha büyük iMac, güç kullanıcılarına yönelik daha fazla özellik sunuyordu, geniş bir port yelpazesi ve bir SD kart yuvası gibi. Mevcut 24 inç iMac ise en fazla dört USB-C portu ile geliyor,.

Şirketin verdiği son mesaj özellikle 27 inçlik bir iMac ile ilgili olsa da, bu durum gelecekte daha büyük bir iMac’in çıkabileceği söylentilerine kapıyı aralık bırakıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER