Teknoloji

Apple 249 TL’lik bağlantı aygıtıyla yeni MacBook için gerekli portları sunacak

apple-hdmi-usb-type-c-adaptor-090315

Apple’ın ultra ince MacBook dizüstü bilgisayarının sadece tek bir USB Type C konnektörü barındırması ve bir kulaklık jakı barındırması, ek aksesuar satın almayı biraz gerekli kılıyor gibi görünüyor. USB Type C uçlu güç adaptörü ve USB Type C-USB kablosu gibi aksesuarlara ek olarak yeni MacBook için bir de özel bağlantı aygıtı bulunuyor.

249 TL’lik Türkiye satış fiyatına sahip olan bu USB Type C bağlantı adaptörünün üstünde gerek duyulabilecek portlar bulunuyor. Apple bu aygıtın VGA veya HDMI video çıkışlı seçeneklerini ayrı ayrı sunuyor. Buna ek olarak standart USB 3.0 portu ve ek bir USB Type C portu da bu aygıt üstünde yer alıyor.

Söz konusu fiyat biraz yüksek, ancak Apple aksesuarları bu fiyatlar çok sıradışı sayılmaz. Apple’ın USB Type C’yi desteklemeye başlaması iyi bir şey. Açık bir standart olan bu bağlantıyı destekleyen kabloların ve bağlantı aygıtlarının sayılarının arttığını göreceğiz. Üçüncü taraf üreticiler sayesinde MacBook için daha ucuz USB Type C aygıtları bulmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER