Eğlence

Apple 24 bitlik şarkı kataloguyla iPod ve iTunes’taki kaliteyi yukarıya çekmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın daha yüksek kaliteli dijital şarkılar sunmak için plak şirketleriyle görüşme hâlinde olduğu dile getiriliyor. CNN’in haberine göre, Apple 24-bit master kayıtların ve daha yüksek kaliteli dosya tiplerinin kullanımıyla ilgili olarak şirketlerle görüşmeler yürütüyor. Interscope-Geffen-A&M şirketinin yöneticisi Jimmy Iovine, Apple’ın “bazı elektronik cihazlarını” kalitesi arttırılmış şarkıları çalabilecek şekilde değiştirmeyi düşündüğünü ileri sürdü.

Iovine CNN’e yaptığı açıklamada, “Apple mükemmel, onlarla ve diğer dijital indirme servisleriyle 24 bite geçiş için çalışıyoruz. Bu durumda bazı cihazları da değişecek. Görünüyor ki, önümüzde uzun bir yol var.” şeklinde konuştu. Mevcut iPod ve iPhone serisinin çalamadığı 24-bit/96 KHz kayıpsız müzik dosyaları gibi yüksek çözünürlüklü şarkıların çalınabilmesi için donanım değişikliğine ihtiyaç var.

Apple’ın veya diğer dijital müzik dağıtıcılarının ilgilendiği 24 bitlik müzik katalogu şu anda iTunes üzerinden sunulan normal ve nispeten daha düşük kaliteli şarkı kataloguna göre biraz daha pahalı olabilir. Kullanıcıların daha fazla para vermeyi göze alıp almayacakları, bunun karşılığında farkı yeteri kadar hissedecekler mi? Bu soruların cevabını ancak Apple bu projeyi hayata geçirince almamız mümkün olacak.

İlgili – CNN

İLGİLİ HABERLER